Cukrász képzés
Ha szívesen tanulna egy új szakmát, esetleg az önálló vállalkozás gondolata is már régóta foglalkoztatja, ne szalassza el a lehetőséget! Jelentkezzen ingyenes cukrász képzésünkre!

 

Cukrász

34 811 01

1100 óra- kb 7 hónap

bemeneti követelmény: 18 év,  8 általános, egészségügyi alkalmassági

szakmai előképzettség:  nem szükséges

 

A szakképesítéssel legjellemzőbben betölthető munkakör(ök), foglalkozás(ok)

 

 

A

B

C

3.1.1.

FEOR száma

FEOR megnevezése

A szakképesítéssel betölthető munkakör(ök)

3.1.2.

5135

Cukrász

Süteménykészítő

3.1.3.

Tortakészítő

3.1.4.

Fagylaltkészítő

3.1.5.

Marcipánfigura készítő

3.1.6.

Karamell dísz készítő

3.1.7.

Bonbonkészítő

 

A szakképesítés munkaterületének rövid leírása:

 

A cukrász a higiéniai és munkavédelmi előírások betartása mellett cukrászsüteményeket, fagylaltokat, és más hidegcukrászati készítményeket állít elő, figyelemmel azok ízbeli változatosságára, esztétikai megjelenítésére, a vásárlási, megrendelési igényekre.

 

A szakképesítéssel rendelkező képes:

 

  • saját munkáját megszervezni, a munkájához szükséges anyagmennyiséget felmérni
  • élelmiszer előállítás higiéniai alapkövetelményeinek betartásával korszerű táplálkozáshoz mindjobban igazodó cukrászati terméket készíteni
  • cukrásztechnológiai alapműveleteket végezni
  • cukorkészítményeket előállítni
  • bevonó anyagokat készíteni, felhasználni
  • cukrászati félkész- és késztermékeket készíteni
  • uzsonnasüteményeket készíteni
  • teasüteményeket készíteni
  • kikészített süteményeket készíteni,
  • hagyományőrző cukrászati termékeket eredeti technológiával készíteni
  • nemzetközi trend szerint cukrászati termékeket készíteni
  • fagylaltokat, fagylaltkelyheket készíteni
  • pohárkrémeket, készíteni
  • bonbonokat készíteni
  • tányérdesszerteket készíteni
  • alkalmi díszmunkákat a vendég kérésének megfelelően elkészíteni.

 

SZAKMAI KÖVETELMÉNYEK

 

 

A

B

4.1.

A szakképesítés szakmai követelménymoduljainak az állam által elismert szakképesítések szakmai követelménymoduljairól szóló kormányrendelet szerinti

4.2.

azonosító száma

megnevezése

4.3.

11561-16

Gazdálkodási ismeretek

4.4.

11518-16

Élelmiszerismeret

4.5.

11519-16

Élelmiszerbiztonsági alapismeretek

4.6.

11521-16

Cukrász szakmai idegen nyelv

4.7.

11522-16

Cukrász szakmai feladatok

4.8.

11497-12

Foglalkoztatás I.

4.9.

11499-12

Foglalkoztatás II.

 

Amennyiben a képzés felkeltette érdeklődését és zalaegerszegi állandó lakcímmel vagy tartózkodási hellyel rendelkezik: töltse ki Adatfelvételi űrlapunkat  - kötelezettség nélkül - vagy érdeklődjön személyesen munkatársainknál:

Kontakt Humán Szolgáltató Nonprofit Kft.
Zalaegerszegi Fejlesztési Iroda
8900 Zalaegerszeg, Deák Ferenc tér 3-5/B fsz. 1.,
Hétfő-Csütörtök 08:00-16:30, Péntek 08:00-14:00
Telefon: +36 92/707-621

E-mail: iroda@paktumportal.hu