Szakács képzés
7 hónap alatt piacképes szakmát szerezhet ingyenesen, a képzés ideje alatt keresetpótló juttatással! Jelentkezzen most!

 

Szakács

34 811 04

900 óra- kb 7 hónap

bemeneti követelmény:  8 általános, 18 év, egészségügyi alkalmassági

szakmai előképzettség: nem szükséges

A szakképesítéssel legjellemzőbben betölthető munkakör(ök), foglalkozás(ok)

 

 

A

B

C

3.1.1.

FEOR

száma

FEOR megnevezése

A szakképesítéssel betölthető munkakör(ök)

3.1.2.

5134

Szakács

Étkezdei szakács

3.1.3.

Grill szakács

3.1.4.

Hajószakács

3.1.5.

Hidegkonyhai szakács

3.1.6.

Közétkeztetési szakács

3.1.7.

Melegkonyhai szakács

3.1.8.

Pizzakészítő szakács

 

3.2. A szakképesítés munkaterületének rövid leírása:

 

A szakács feladata a korszerű vendéglátás követelményeinek megfelelő feladatok ellátása: a vendégek elvárásainak megfelelő ételválaszték kialakítása és elkészítése, valamint az elkészített ételek megfelelő minőségi színvonalon történő tálalása a vendégek számára éttermekben és egyéb helyszíneken lévő vendéglátó-ipari egységekben.

 

A szakképesítéssel rendelkező képes:

 

  • napi és alkalmi étrendet, étlapot, időszakos ajánlatokat összeállítani
  • az ételekhez a nyersanyagokat és azok mennyiségét meghatározni
  • felmérni a meglévő készletek mennyiségét
  • árut átvenni
  • előkészíteni és rendeltetésszerűen használni a munkaterületet, gépeket, berendezéseket, eszközöket, kézi szerszámokat
  • nyersanyagokat előkészíteni
  • a konyhatechnológiai eljárásokat tudatosan alkalmazni
  • különféle ételeket készíteni
  • az elkészített ételeket melegen illetve hidegen tartani,
  • a szakmaiság, a praktikusság és az esztétikusság figyelembe vételével az ételeket megtálalni, díszíteni
  • a maradványokat kezelni
  • a segédszemélyzet munkáját összehangolni, irányítani
  • feladatait az élelmiszerbiztonsági követelményeknek megfelelően végezni
  • technológiai műveletek leírásait idegen nyelven megérteni, felhasználni

SZAKMAI KÖVETELMÉNYEK

 

 

A

B

4.1

A szakképesítés szakmai követelménymoduljainak az állam által elismert szakképesítések szakmai követelménymoduljairól szóló kormányrendelet szerinti

4.2.

azonosító száma

megnevezése

4.3.

11518-16

Élelmiszerismeret

4.4.

11561-16

Gazdálkodási ismeretek

4.5.

12096-16

Szakács szakmai idegen nyelv

4.6.

12094-16

Ételkészítési ismeretek alapjai

4.7.

12095-16

Ételkészítési ismeretek

4.8.

11519-16

Élelmiszerbiztonsági alapismeretek

4.9.

11497-12

Foglalkoztatás I.

4.10.

11499-12

Foglalkoztatás II.

 

Amennyiben a képzés felkeltette érdeklődését és zalaegerszegi állandó lakcímmel vagy tartózkodási hellyel rendelkezik: töltse ki Adatfelvételi űrlapunkat  - kötelezettség nélkül - vagy érdeklődjön személyesen munkatársainknál:

Kontakt Humán Szolgáltató Nonprofit Kft.
Zalaegerszegi Fejlesztési Iroda
8900 Zalaegerszeg, Deák Ferenc tér 3-5/B fsz. 1.,
Hétfő-Csütörtök 08:00-16:30, Péntek 08:00-14:00
Telefon: +36 92/707-621

E-mail: iroda@paktumportal.hu