Díjazzák erőfeszítéseit!

Ismerje meg pályázati lehetőségeit a különböző szakmai elismerésekről, mutassa meg mit tesz az Ön cége a jobb munkahelyekért!

Az aktuális munkaerő-piaci helyzetben a vállalkozásoknak nincs könnyű dolga. Hiány van a szakemberekből, folytonos intézkedéseket kell tenniük az munkavállalók megtartásáért, elkötelezettségük növeléséért, új munkavállalók megszerzéséért. Mindezek miatt is nagyon fontos, hogy a  potenciális és a meglévő munkavállalók miként látják a munkaadókat, milyen értékeket képvisel egy vállalat. A különböző szakmai elismerések elnyerésével a vállalatok jelentősen hozzájárulhatnakmunkáltatói márkájuk építéséhez, a cégről pozitív vélemény kialakításához, a toborzás eredményességének javulásához, a munkavállalók elégedettségének növekedéséhez, a fluktuáció csökkentéséhez, összességében hatékonyságuk  és eredményességük növeléséhez.
Többek közt ezért is ajánljuk szíves figyelmükbe az alábbi szakmai díjakat:

Az Év Felelős Foglalkoztatója 2018

Napjainkban egyre többen ismerik fel a felelős foglalkoztatás és a társadalmi szerepvállalás szükségességét, valamint a benne rejlő lehetőségeket. A felelős foglalkoztató olyan eszközöket alkalmaz és tevékenységeket folytat, amelyek a munkavállalók elkötelezettségét és elégedettségét növeli. Fontosnak tartja a minőségi munkahelyek megteremtését, a család-barát hozzáállást, a közösségteremtést, a fejlődési és előrelépési lehetőségek biztosítását, a képzést és fejlesztést, a csapatépítést, az egészségmegőrzést, a helyi közösségek és az egész társadalom fejlődését egyaránt.

„Az Év Felelős Foglalkoztatója” díjat idén az alábbi 5 pályázati kategóriában osztjuk ki:

 1. kategória: Kisvállalkozások
 2. kategória: Középvállalkozások
 3. kategória: Nagyvállalatok I. ( 251-2000 fő közötti foglalkoztatott)
 4. kategória: Nagyvállalatok II. (2000 fő feletti foglalkoztatók)
 5. kategória: Közszféra szervezetei

A tavalyi évhez hasonlóan a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2018-ben is képzési különdíjban részesíti a képzés/szakképzés területén legkiemelkedőbb pályázatot.

Idén első alkalommal van lehetőség a Restart-Up közösséget működtető HuMilCo Bt. különdíjára pályázni, azoknak a cégeknek, akik aktívan tesznek a 45 év feletti munkavállalók foglalkoztatásának javításáért.

A szervezeteknek lehetőségük van arra, hogy „Az Év Felelős Foglalkoztatója 2018” díjra és különdíjra önmagában, vagy együttesen is pályázzon, így egy szervezet akár három pályázatot is benyújthat!

Pályázati benyújtási határidő: 2018. október 10.

Bővebb információhttp://ofa.hu/hu/news/elindult-az-ev-felelos-foglalkoztatoja-2018-palyazat

A Legfittebb Munkahely Díj

A Legfittebb Munkahely Program átfogóan, projekt alapon foglalkozik a munkavállalói fittség előmozdításával. Felméréssel és sportszervezéssel támogatjuk azokat a vállalatokat, akik felelősen gondolkoznak a munkahelyi egészségről, ezzel segítve a munkáltatókat és munkavállalókat közös céljaik elérésében. A fitt munkavállalók képesek célokat kitűzni, azok eléréséért küzdeni, nagyobb a teherbírásuk, kiegyensúlyozottabbak, koncentráltabbak,  és ami a legfontosabb: egészségesebbek és boldogabbak.

A Programban részt vevő vállalatok között minden évben a Legfittebb Munkahely Díjjal jutalmazzák a legfittebb vállalatokat, 4 kategóriában:

 • Kisvállalat (7-50 fő)
 • Középvállalat (51-250 fő)
 • Nagyvállalat (251fő felett)
 • Közigazgatás

Jelentkezési határidő: 2018. október 15.

További információ: https://legfittebbmunkahely.hu

K&H családi vállalatok kiválósági díj 2018

A K&H díjat hirdet a magyarországi családi tulajdonban lévő vállalkozások számára azzal a céllal, hogy támogassa és elismerje azok hozzájárulását a magyar gazdasághoz és elkötelezettségét a társadalom iránt. Három különböző kategóriában maximum 2-2 díjat ítél meg a zsűri (összesen maximum 6 díjat oszt ki a zsűri).

Kategóriák:

 1. sikeres hosszú távú stratégia
 2. családi értékek a vállalatvezetés részeként és a generációváltás sikeres kezelése
 3. elkötelezettség a társadalom iránt, felelősségvállalás a szűkebb vagy tágabb közösségért, a társadalomért

Díjazás, elismerés:

 • kategóriánként trófea
 • sajtónyilvánosság a nyertes cégek számára (fotó és sajtóközlemény a nyertesekről, publikus gratuláció fizetett médiakampány formájában)
 • a díjazottak számára logó használat az elismerésről
 • nagyszabású ünnepélyes díjátadó, neves szakmai közönség előtt

Az elismerés költségeit és adóvonzatát a K&H viseli.

A pályázat benyújtásának határideje: 2018. október 21.

További információ: https://www.kh.hu/kivalosagi-dij

Egészséges munkahelyek – Helyes Gyakorlat Díjak

Az Európai Munkahelyi Biztonsági és Egészségvédelmi Ügynökség (EU-OSHA) a tagállamokkal karöltve rendszeresen meghirdeti az „Egészséges munkahelyek” kampányokat kiegészítő „Egészséges Munkahelyek – Helyes Gyakorlat Díjak” pályázatot. A díjak segítenek bemutatni a megfelelően kezelt munkahelyi biztonság és egészségvédelem előnyeit, továbbá platformul szolgálnak a helyes gyakorlatok Európa-szerte történő elterjesztéséhez és népszerűsítéséhez.

A 2018–2019. évi „Egészséges Munkahelyek – Helyes Gyakorlat Díjak” pályázat kifejezett célja, hogy kiemelt példákra hívja fel a figyelmet olyan szervezetek tekintetében, amelyek tevékenyen kezelik a munkahelyen előforduló veszélyes anyagok jelentette kockázatokat. Az EU-OSHA olyan példákat keres, amelyek holisztikus megközelítést alkalmaznak a munkahelyi biztonság és egészségvédelem kezelésében, valamint valódi, biztonságos és egészséges munkakörülményeket garantáló fejlődést a veszélyes anyagok felhasználásában és kezelésében. A zsűri emellett olyan intézkedéseket keres, amelyek fenntarthatók és átültethetők is egyben.

Az EU-OSHA bármely európai érdekelt szervezet és érdeklődő, valamint közvetítő felek, pl. szociális partnerek, biztonsági és egészségvédelmi szakemberek, továbbá munkahelyi biztonsági és egészségvédelmi tanácsadók jelentkezését várja a pályázatra.

Jelentkezési határidő: 2018. december 15.

További információ →

Legjobb munkahelyek

Az Aon Hewitt az emberi erőforrás megoldások világelső szakértőjeként immár 17 éve végzi a Legjobb Munkahely programot szerte a világon.
A Legjobb Munkahely programban való részvétellel lehetősége nyílik, hogy vállalata kitűnjön olyan kiváló szervezetekkel egyetemben, melyek élen járnak a kiemelkedő munkavállalói élmény nyújtásában.
Ha olyan elismerést szeretne vállalata számára, amely segít összehasonlítani vállalatát a legjobbakkal, felfedni a munkavállalók elkötelezettségét, fejleszteni embereit, javítani üzleti teljesítményén, ez felmérés Önöknek szól. A mai versengő piacon a vállalatok az olyan tehetségek vonzásáért és megtartásáért küzdenek, akikre számíthatnak üzleti céljaik megvalósításában. A Legjobb Munkahely elismeréssel elérhetővé válik az Önök számára az az erős piaci jelenlét és láthatóság, amely segít a leginkább keresett és magas teljesítményű tehetségek megszerzésében és megtartásában. Egyre több szervezet számára nyilvánvaló, hogy a magasabb dolgozói elkötelezettség javuló üzleti eredményességhez és mutatókhoz vezet. Akár megkapja a Legjobb Munkahely címet, akár nem, a programban való részvétel lehetővé teszi, hogy birtokában legyen azon egyedi tudásnak, mely szükséges a magas elkötelezettség megteremtéséhez és jobb üzleti eredmények eléréséhez.A munkavállalók véleménye alapján lehet a legjobban megítélni, mely vállalat számít Legjobb Munkahelynek, így a Legjobb Munkahely cím a vállalat dolgozóinak véleményét tükrözi.
További információ: http://legjobbmunkahely.hu/aon-best-employers/
Az év bármelyik szakaszában lehet pályázni.

Vállalható vállalkozás

A Vállalható Vállalkozás önellenőrző teszt a Bridge Budapest, a CEU Business School és a Transparency International Magyarország közös ügye. Azért hozták létre, hogy a vállalkozóknak a kitöltés során legyen lehetőségük végiggondolni, mire érdemes odafigyelni, hol tartanak az átláthatóság, a tudatosság, a felelős üzleti magatartás terén. Ha a teszt kitöltése legalább 80%-os, a vállalkozás büszkén viselheti a Vállalható Vállalkozás címet. Bízunk benne, hogy egyre több vállalkozó éri el ezt a szintet, és válik referenciává más vállalkozók számára is.

Töltse ki az önellenőrző tesztet és legyen egy tudatosabb üzleti környezet aktív formálója! Legyen az Önöké az első zalaegerszegi vállalható vállalkozás! Ha megkapta a címet, értesítsen minket, hogy honlapunkon is közzétehessük!

További információ: http://www.vallalhatovallalkozas.hu/

Szerethető Munkahelyek Díj 2018

A Szerethető Munkahelyek Díjat a DreamJo.bs csapata hozta létre 2017-ben azzal a misszióval, hogy bemutassák azokat az itthoni kis- és középvállalkozásokat, akik remek példával járnak elől abban, hogyan lehet a kollégáik számára olyan környezetet teremteni, amiben öröm dolgozni.  A kampány célja bemutatni az ingyenes platformon a legszerethetőbb magyar cégeket, hogy a hírük könnyebben eljusson a jobb munkahelyről álmodókhoz.

A verseny 2018. szeptember 3-án indult. Idén a KKV-k mellett - külön kategóriában - a nagyvállalatok is nevezhetnek a díjra. A munkáltatói márka profil kitöltését követően a publikált céges profilokból - a közönség szavazata alapján - kerülnek kiválasztásra az idei év Szerethető Munkahelyei.

További információ: https://szerethetomunkahelyek.hu/