Díjazzák erőfeszítéseit!

Ismerje meg pályázati lehetőségeit a különböző szakmai elismerésekről, mutassa meg mit tesz az Ön cége a jobb munkahelyekért!

Az aktuális munkaerő-piaci helyzetben a vállalkozásoknak nincs könnyű dolga. Hiány van a szakemberekből, folytonos intézkedéseket kell tenniük az munkavállalók megtartásáért, elkötelezettségük növeléséért, új munkavállalók megszerzéséért. Mindezek miatt is nagyon fontos, hogy a  potenciális és a meglévő munkavállalók miként látják a munkaadókat, milyen értékeket képvisel egy vállalat. A különböző szakmai elismerések elnyerésével a vállalatok jelentősen hozzájárulhatnakmunkáltatói márkájuk építéséhez, a cégről pozitív vélemény kialakításához, a toborzás eredményességének javulásához, a munkavállalók elégedettségének növekedéséhez, a fluktuáció csökkentéséhez, összességében hatékonyságuk  és eredményességük növeléséhez.
Többek közt ezért is ajánljuk szíves figyelmükbe az alábbi szakmai díjakat:

Az Év Széchenyi Vállalkozása 2018 díj

Az Év Széchenyi Vállalkozása díj egy olyan kitüntetés, mely a nyertes számára kiemelkedő társadalmi és szakmai elismerést jelent.

Díjak:

 1. AZ ÉV SZÉCHENYI VÁLLALKOZÁSA 2018 FŐDÍJ

A díj odaítélésénél a vállalkozások teljesítményeinek három területét - a termelékenységet, a társadalmi felelősségvállalást és az újítási készséget – vizsgáljuk. Az Év Széchenyi Vállalkozása Fődíjat azok kaphatják, aki a három területen összességében a legjobb teljesítményt nyújtották.

 1. AZ ÉV SZÉCHENYI VÁLLALKOZÁSA 2018 INNOVÁCIÓ DÍJ
 2. AZ ÉV SZÉCHENYI VÁLLALKOZÁSA 2018 TERMELÉKENYSÉG DÍJ
 3. AZ ÉV SZÉCHENYI VÁLLALKOZÁSA 2018 TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÁS DÍJ

A pályázók tevékenységét ezen a három területen külön is értékelik és az egyes területek legjobbjait díjazzák.

 1. AZ ÉV SZÉCHENYI VÁLLALKOZÁSA 2018 A CSALÁD KÜLÖNDÍJA

A Széchenyi család felismerte, hogy minden mérésnek, mutatónak vannak korlátai, illetve bizonyos nagy tettek nem fejezhetők ki számokkal. Ezért a család tagjai úgy döntöttek, hogy egy különdíjat adnak annak a pályázónak, amelyik a magyarság számára legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtotta.

Pályázat, díj fizetése, szerződéskötés, dokumentáció beadása, befogadás lezárása: 2018. Szeptember 01.

További információ: http://www.szechenyicsalad.hu/

Legjobb női munkahely 2017 díj

A Magyar Női Karrierfejlesztési Szövetség a Nemzetközi Nőnap és a Családok Éve 2018 tiszteletére pályázatot írt ki a „Legjobb Női Munkahely 2017” díj elnyerésére.
A pályázat célja, hogy rámutasson a nők foglalkoztatásának esélyegyenlőségi szempontján túl a nők alkalmazásának gazdasági szükségszerűségére és jó példákat mutasson be, amelyeket más munkáltatók is átvehetnek. A példaként szereplő munkahelyeken a munkavállalók érdekeit is figyelembe véve segítik a munka és a családi élet összeegyeztetését.
A Legjobb Női Munkahely Díj elnyerésére a Magyarországon működő szervezetek 2 kategóriában pályázhatnak: 20-250 fő munkavállalót foglalkoztató, valamint a 250 főnél több munkavállalót foglalkoztató munkáltatók.

A részvétel előnyei:

 • hiteles kép a női munkavállalókat foglalkoztató kérdésekről, a munkahellyel kapcsolatos elégettségükről
 • fejlődési potenciál feltárása
 • munkáltatói márkaépítés
 • jó gyakorlatok megismerése
 • média megjelenés és logó-használat

Pályázat benyújtásának határideje: 2018. szeptember 30.
További információ: http://legjobbnoimunkahely.hu/

Az Év Felelős Foglalkoztatója 2018

Napjainkban egyre többen ismerik fel a felelős foglalkoztatás és a társadalmi szerepvállalás szükségességét, valamint a benne rejlő lehetőségeket. A felelős foglalkoztató olyan eszközöket alkalmaz és tevékenységeket folytat, amelyek a munkavállalók elkötelezettségét és elégedettségét növeli. Fontosnak tartja a minőségi munkahelyek megteremtését, a család-barát hozzáállást, a közösségteremtést, a fejlődési és előrelépési lehetőségek biztosítását, a képzést és fejlesztést, a csapatépítést, az egészségmegőrzést, a helyi közösségek és az egész társadalom fejlődését egyaránt.

„Az Év Felelős Foglalkoztatója” díjat idén az alábbi 5 pályázati kategóriában osztjuk ki:

 1. kategória: Kisvállalkozások
 2. kategória: Középvállalkozások
 3. kategória: Nagyvállalatok I. ( 251-2000 fő közötti foglalkoztatott)
 4. kategória: Nagyvállalatok II. (2000 fő feletti foglalkoztatók)
 5. kategória: Közszféra szervezetei

A tavalyi évhez hasonlóan a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2018-ben is képzési különdíjban részesíti a képzés/szakképzés területén legkiemelkedőbb pályázatot.

Idén első alkalommal van lehetőség a Restart-Up közösséget működtető HuMilCo Bt. különdíjára pályázni, azoknak a cégeknek, akik aktívan tesznek a 45 év feletti munkavállalók foglalkoztatásának javításáért.

A szervezeteknek lehetőségük van arra, hogy „Az Év Felelős Foglalkoztatója 2018” díjra és különdíjra önmagában, vagy együttesen is pályázzon, így egy szervezet akár három pályázatot is benyújthat!

Pályázati benyújtási határidő: 2018. október 10.

Bővebb információhttp://ofa.hu/hu/news/elindult-az-ev-felelos-foglalkoztatoja-2018-palyazat

Egészséges munkahelyek – Helyes Gyakorlat Díjak

Az Európai Munkahelyi Biztonsági és Egészségvédelmi Ügynökség (EU-OSHA) a tagállamokkal karöltve rendszeresen meghirdeti az „Egészséges munkahelyek” kampányokat kiegészítő „Egészséges Munkahelyek – Helyes Gyakorlat Díjak” pályázatot. A díjak segítenek bemutatni a megfelelően kezelt munkahelyi biztonság és egészségvédelem előnyeit, továbbá platformul szolgálnak a helyes gyakorlatok Európa-szerte történő elterjesztéséhez és népszerűsítéséhez.

A 2018–2019. évi „Egészséges Munkahelyek – Helyes Gyakorlat Díjak” pályázat kifejezett célja, hogy kiemelt példákra hívja fel a figyelmet olyan szervezetek tekintetében, amelyek tevékenyen kezelik a munkahelyen előforduló veszélyes anyagok jelentette kockázatokat. Az EU-OSHA olyan példákat keres, amelyek holisztikus megközelítést alkalmaznak a munkahelyi biztonság és egészségvédelem kezelésében, valamint valódi, biztonságos és egészséges munkakörülményeket garantáló fejlődést a veszélyes anyagok felhasználásában és kezelésében. A zsűri emellett olyan intézkedéseket keres, amelyek fenntarthatók és átültethetők is egyben.

Az EU-OSHA bármely európai érdekelt szervezet és érdeklődő, valamint közvetítő felek, pl. szociális partnerek, biztonsági és egészségvédelmi szakemberek, továbbá munkahelyi biztonsági és egészségvédelmi tanácsadók jelentkezését várja a pályázatra.

Jelentkezési határidő: 2018. december 15.

További információ →

Legjobb munkahelyek

Az Aon Hewitt az emberi erőforrás megoldások világelső szakértőjeként immár 17 éve végzi a Legjobb Munkahely programot szerte a világon.
A Legjobb Munkahely programban való részvétellel lehetősége nyílik, hogy vállalata kitűnjön olyan kiváló szervezetekkel egyetemben, melyek élen járnak a kiemelkedő munkavállalói élmény nyújtásában.
Ha olyan elismerést szeretne vállalata számára, amely segít összehasonlítani vállalatát a legjobbakkal, felfedni a munkavállalók elkötelezettségét, fejleszteni embereit, javítani üzleti teljesítményén, ez felmérés Önöknek szól. A mai versengő piacon a vállalatok az olyan tehetségek vonzásáért és megtartásáért küzdenek, akikre számíthatnak üzleti céljaik megvalósításában. A Legjobb Munkahely elismeréssel elérhetővé válik az Önök számára az az erős piaci jelenlét és láthatóság, amely segít a leginkább keresett és magas teljesítményű tehetségek megszerzésében és megtartásában. Egyre több szervezet számára nyilvánvaló, hogy a magasabb dolgozói elkötelezettség javuló üzleti eredményességhez és mutatókhoz vezet. Akár megkapja a Legjobb Munkahely címet, akár nem, a programban való részvétel lehetővé teszi, hogy birtokában legyen azon egyedi tudásnak, mely szükséges a magas elkötelezettség megteremtéséhez és jobb üzleti eredmények eléréséhez.A munkavállalók véleménye alapján lehet a legjobban megítélni, mely vállalat számít Legjobb Munkahelynek, így a Legjobb Munkahely cím a vállalat dolgozóinak véleményét tükrözi.
További információ: http://legjobbmunkahely.hu/aon-best-employers/
Az év bármelyik szakaszában lehet pályázni.

Vállalható vállalkozás

A Vállalható Vállalkozás önellenőrző teszt a Bridge Budapest, a CEU Business School és a Transparency International Magyarország közös ügye. Azért hozták létre, hogy a vállalkozóknak a kitöltés során legyen lehetőségük végiggondolni, mire érdemes odafigyelni, hol tartanak az átláthatóság, a tudatosság, a felelős üzleti magatartás terén. Ha a teszt kitöltése legalább 80%-os, a vállalkozás büszkén viselheti a Vállalható Vállalkozás címet. Bízunk benne, hogy egyre több vállalkozó éri el ezt a szintet, és válik referenciává más vállalkozók számára is.

Töltse ki az önellenőrző tesztet és legyen egy tudatosabb üzleti környezet aktív formálója! Legyen az Önöké az első zalaegerszegi vállalható vállalkozás! Ha megkapta a címet, értesítsen minket, hogy honlapunkon is közzétehessük!

További információ: http://www.vallalhatovallalkozas.hu/

Szerethető Munkahelyek Díj 2018

A Szerethető Munkahelyek Díjat a DreamJo.bs csapata hozta létre 2017-ben azzal a misszióval, hogy bemutassák azokat az itthoni kis- és középvállalkozásokat, akik remek példával járnak elől abban, hogyan lehet a kollégáik számára olyan környezetet teremteni, amiben öröm dolgozni.  A kampány célja bemutatni az ingyenes platformon a legszerethetőbb magyar cégeket, hogy a hírük könnyebben eljusson a jobb munkahelyről álmodókhoz.

A verseny 2018. szeptember 3-án indul, de addig is lehetőség van előregisztrálni a díjra minden kis- és középvállalkozásnak Idén a KKV-k mellett - külön kategóriában - a nagyvállalatok is nevezhetnek a díjra. A munkáltatói márka profil kitöltését követően a publikált céges profilokból - a közönség szavazata alapján - kerülnek kiválasztásra az idei év Szerethető Munkahelyei.

További információ: https://szerethetomunkahelyek.hu/

 

Munkahelyi Képzési Díj 2018

A pályázat nyelve angol!

Az Európai Szakképzési Héthez kapcsolódóan, az Európai Bizottság a munkáltatók és a munkavállalók közti kapcsolat erősítése érdekében Munkahelyi Képzési Díjat tűz ki. A Díj fő célja, hogy láthatóvá tegye az Európai Unió szerte fellelhető kiváló gyakorlatokat és ez által előmozdítsák a szakmai képzést a mikro-, kis és közepes vállalatoknál a különböző karrierszakaszokban. A vállalatok a pályázati űrlap kitöltésével pályázhatnak a Díjra, amelyen be tudják mutatni a jelenlegi fejlesztési lehetőségeket, amiket a munkavállalóik számára kínálnak.  A jelentkezési határidő 2018. augusztus 20.

Nyeremények:
 • Elismerés és megbecsülés
 • Munkahelyi Képzési Díj;
 • Meghívó a 3. Európai Szakképzési Hétre Ausztriába (2018. november 8-9.) a szállás és utazási költségek térítésével;
 • Nemzetközi megjelenés az Európai Bizottság közösségi média csatornáin és az Európai Szakképzési Hét honlapján;
 • A kezdeményezés bemutatása releváns Európai platformokon.

Bővebb információért olvassa el  az angol nyelvű információs brossúrát!