Díjazzák erőfeszítéseit!

Ismerje meg pályázati lehetőségeit a különböző szakmai elismerésekről, mutassa meg mit tesz az Ön cége a jobb munkahelyekért!

Az aktuális munkaerő-piaci helyzetben a vállalkozásoknak nincs könnyű dolga. Hiány van a szakemberekből, folytonos intézkedéseket kell tenniük az munkavállalók megtartásáért, elkötelezettségük növeléséért, új munkavállalók megszerzéséért. Mindezek miatt is nagyon fontos, hogy a  potenciális és a meglévő munkavállalók miként látják a munkaadókat, milyen értékeket képvisel egy vállalat. A különböző szakmai elismerések elnyerésével a vállalatok jelentősen hozzájárulhatnakmunkáltatói márkájuk építéséhez, a cégről pozitív vélemény kialakításához, a toborzás eredményességének javulásához, a munkavállalók elégedettségének növekedéséhez, a fluktuáció csökkentéséhez, összességében hatékonyságuk  és eredményességük növeléséhez.
Többek közt ezért is ajánljuk szíves figyelmükbe az alábbi szakmai díjakat:

Fogyatékosság-barát munkahely elismerés

A Salva Vita Alapítvány 2010-ben vezette be a Fogyatékosság-barát Munkahely elismerést azzal a céllal, hogy az álláskereső fogyatékos emberek és a foglalkoztatásukra nyitott munkáltatók egymásra találását támogassa, valamint elősegítse, hogy a munkáltatók folyamatosan fejlesztéseket valósítsanak meg a fogyatékos emberek foglalkoztatása érdekében.
Az elismerésre és a logó használatára bármelyik nyílt munkaerő piaci munkáltató jelentkezhet az üzleti szférából, a közszférából és a non-profit szervezetek köréből egyaránt. Kis-, közép és nagyvállalatok egyaránt lehetnek Fogyatékosság-barát munkahelyek.
A logó, mely a vállalat külső és belső kommunikációjában egyaránt felhasználható egyrészt azt üzeni, hogy a munkáltató örömmel fogadja a fogyatékos álláskereső emberek jelentkezését és elkötelezett a már foglalkoztatott fogyatékos munkavállalók irányába is, másrészt nyilvánvalóvá teszi, hogy a szervezet kiemelt figyelmet fordít az esélyegyenlőségi szempontokra, mely elkötelezettség növelheti a cég presztízsét, illetve a szervezet CSR tevékenységébe is beépíthető.
A Fogyatékosság-barát Munkahely elismerés alapja a folyamatos fejlesztés. A Fogyatékosság-barát Munkahely elismerést azok a munkáltatók kaphatják meg, amelyek vállalják, hogy folyamatosan fejlesztik a fogyatékos emberek toborzásával, foglalkoztatásával, megtartásával kapcsolatos gyakorlatukat.
Jelentkezési határidő: 2018. május 11.
Részletes információk, letölthető jelentkezési lap: www.fbm.hu

CSR Hungary díj – A Magyar Üzleti Felelősség Díja

Az utóbbi évek alatt presztízsértékűvé vált CSR Hungary Díj 2018-ban is a legkiemelkedőbb felelős és fenntartható kezdeményezéseket, termékeket, szolgáltatásokat, projekteket értékeli. Az évi pályázat a Magyarországon működő, felelős és fenntartható magyar gazdaságot támogató vállalkozásoknak, szervezeteknek szól.
Magyarország vezető vállalati felelősségvállalás fórumának díjára ezidáig több mint 200 magyar és külföldi érdekeltségű, nagy és KKV cég pályázott.A ma már önkéntes 2 éves Védjegyhasználati Programhoz kapcsolódó elismerés 2018-ban is értékeli a kiemelkedő fenntarthatósági és CSR kezdeményezéseket.

A következő kategóriákban lehet pályázni:

 • Felelős és fenntartható vállalatért
 • Közös ügyek-közös felelősség (sport, esélyegyenlőség, oktatás, kultúra, egészség)
 • Környezet-Zöld Kíválóság
 • Junior
 • Felelős együttműködés
 • Belső CSR megoldások („a CSR lelke”): Ebben a kategóriában a munkatársi megoldások és viselkedésváltások legjobb megoldásait keresik. Olyan programokat várnak, melyek a munkatársakat helyezik középpontba. Családbarát politikák, munka-magánélet egyensúly, egészségmegőrzés, stb.

Regisztrációs határidő: 2018.05.25, 24.00 óra
Pályázati anyagok leadásának a határideje: 2018.06.25, 16.00 óra
További információ: http://www.csrhungarydij.eu/palyazati-utmutato/

Családbarát munkahelyek kialakításának és fejlesztésének támogatása

A pályázat segítséget kíván nyújtani az élet két kiemelt fontosságú területén: a családi élet és az alkotó munka minél finomabb összehangolásában. A családi élet és a munkahelyi feladatok összeegyeztetése alapvető érdeke a munkaadóknak, hiszen kiegyensúlyozott munkaerővel jóval hatékonyabban lehet dolgozni; a munkavállalóknak, mivel családi életük és munkájuk harmonikusabbá, életük kiegyensúlyozottabbá válik; s közvetetten az egész társadalomnak - hiszen a gyarapodó családok és az értékteremtő munka a nemzet két legfontosabb erőforrása.
Mindezek szellemében a pályázat támogatni kívánja azokat a családbarát munkahelyi gyakorlatokat és politikákat, a munka és családi élet összehangolását elősegítő intézkedéseket és fejlesztéseket, melyek hozzájárulnak e cél hatékony megvalósulásához. Legfeljebb 5.000.000,-Ft vissza nem térítendő támogatás igényelhető. A pályázat nyertesei jogosulttá válnak a „Családbarát Munkahely” cím használatára is a támogatási szerződésben meghatározott feltételek szerint.

A Családbarát munkahely előnyei:

 • A vállalati termelékenység és hatékonyság elérése a munkavállalói elégedettség növelésén keresztül
 • Fluktuációs és toborzási költségek csökkentése
 • Munkáltatói márka kiépítése vagy erősítése
 • A munkavállalói munka-magánélet egyensúly segítése
 • A munkáltató iránti kötődés és bizalom megerősítése (megtartás)

A pályázat benyújtásának határideje: 2018. június 30. 23:59
További információ: http://www.emet.gov.hu/felhivasok/csaladbarat_munkahelyek_kialakitasanak_es_fejlesztesenek_tamogatasa2/

Legjobb női munkahely 2017 díj

A Magyar Női Karrierfejlesztési Szövetség a Nemzetközi Nőnap és a Családok Éve 2018 tiszteletére pályázatot írt ki a „Legjobb Női Munkahely 2017” díj elnyerésére.
A pályázat célja, hogy rámutasson a nők foglalkoztatásának esélyegyenlőségi szempontján túl a nők alkalmazásának gazdasági szükségszerűségére és jó példákat mutasson be, amelyeket más munkáltatók is átvehetnek. A példaként szereplő munkahelyeken a munkavállalók érdekeit is figyelembe véve segítik a munka és a családi élet összeegyeztetését.
A Legjobb Női Munkahely Díj elnyerésére a Magyarországon működő szervezetek 2 kategóriában pályázhatnak: 20-250 fő munkavállalót foglalkoztató, valamint a 250 főnél több munkavállalót foglalkoztató munkáltatók.

A részvétel előnyei:

 • hiteles kép a női munkavállalókat foglalkoztató kérdésekről, a munkahellyel kapcsolatos elégettségükről
 • fejlődési potenciál feltárása
 • munkáltatói márkaépítés
 • jó gyakorlatok megismerése
 • média megjelenés és logó-használat

Pályázat benyújtásának határideje: 2018. szeptember 30.
További információ: http://legjobbnoimunkahely.hu/

Legjobb munkahelyek

Az Aon Hewitt az emberi erőforrás megoldások világelső szakértőjeként immár 17 éve végzi a Legjobb Munkahely programot szerte a világon.
A Legjobb Munkahely programban való részvétellel lehetősége nyílik, hogy vállalata kitűnjön olyan kiváló szervezetekkel egyetemben, melyek élen járnak a kiemelkedő munkavállalói élmény nyújtásában.
Ha olyan elismerést szeretne vállalata számára, amely segít összehasonlítani vállalatát a legjobbakkal, felfedni a munkavállalók elkötelezettségét, fejleszteni embereit, javítani üzleti teljesítményén, ez felmérés Önöknek szól. A mai versengő piacon a vállalatok az olyan tehetségek vonzásáért és megtartásáért küzdenek, akikre számíthatnak üzleti céljaik megvalósításában. A Legjobb Munkahely elismeréssel elérhetővé válik az Önök számára az az erős piaci jelenlét és láthatóság, amely segít a leginkább keresett és magas teljesítményű tehetségek megszerzésében és megtartásában. Egyre több szervezet számára nyilvánvaló, hogy a magasabb dolgozói elkötelezettség javuló üzleti eredményességhez és mutatókhoz vezet. Akár megkapja a Legjobb Munkahely címet, akár nem, a programban való részvétel lehetővé teszi, hogy birtokában legyen azon egyedi tudásnak, mely szükséges a magas elkötelezettség megteremtéséhez és jobb üzleti eredmények eléréséhez.A munkavállalók véleménye alapján lehet a legjobban megítélni, mely vállalat számít Legjobb Munkahelynek, így a Legjobb Munkahely cím a vállalat dolgozóinak véleményét tükrözi.
További információ: http://legjobbmunkahely.hu/aon-best-employers/
Az év bármelyik szakaszában lehet pályázni.