Felelős zalaegerszegi foglalkoztatók - Belga Étterem és Söröző

A Belga Étterem és Söröző honlapján található egy újabb menüpont: Támogatói tevékenység. Az Év étterme ebben is babérokra tör.

Decemberben közel 1500 zalaegerszegi kisgyermek kapott meghívót a fényudvarrá változott Belga udvarába, ahol az Igazi Mikulás várta őket. A vendéglátók az óvodások mellett meghívták a Zala Megyei Kórház dolgozóinak gyermekeit is, majd az összes idősek otthonába, a pózvai külső kórházba, valamint a gyermekotthonba is ellátogatott a Belga Mikulása. December 6-án az étterem aznapi bevételét is felajánlotta a gyermekosztálynak a tulajdonos, Zrinszki István. A nehéz sorsú, rászoruló családok ünnepét is szebbé szeretnék tenni, ezért kitalálták a „100 vacsora a karácsonyi asztalra” ötletét, ami annyit jelent, hogy a Család- és Gyermekjóléti Központ vezetőjével, Zsolnai Judittal egyeztetve a szentestén nemcsak Zalaegerszegre, hanem a környékre is juttatnak ünnepi meleg ételt 100 szociálisan rászorult család részére.

Zrinszki Istvánnak a gyerekek és a helyi sport támogatása mindig fontos volt. Az étterem a fő támogatója a Zalaegerszegi Judo Sportegyesületnek, de segíti a ZTE futballcsapatát, a birkózókat és a karatésokat is.  2017-ben a Belga Étterem kezdeményezésének köszönhetően 14 óvoda és egy általános iskola játszótere újulhatott meg. A megvalósítást példaértékű vállalkozói összefogás is támogatta, adakozó vállalatok, önkéntesek segítettek. A Göcsej Nyomda Kft-nek köszönhetően az óvodai homokozók fölé árnyékolók kerültek, míg a Hydrocomp Kft. felajánlásából egy KRESZ pályával lett színesebb az óvodai élet a Radnóti utcában.

A Zalaegerszegi Foglalkoztatási Paktum hírportálján kiemelt figyelmet fordítunk a felelős, példaértékű, helyi vállalkozói kezdeményezésekre. Ha Ön is tud ilyenről, ossza meg velünk az iroda@paktumportal.hu címen!

 

 

 

 

A kezdeményezésekről további információ itt található: https://www.lokal.hu/2017-12-adni-jo-adni-orom/