Zalaegerszeg város számára fontos a felsőoktatás fejlesztése, azon belül kiemelt projekt a műszaki felsőoktatás. Zalaegerszeg Felsőfokú Oktatásáért Közalapítvány minden tőle telhető anyagi és szellemi segítséget igyekszik megadni a Zalaegerszegen működő felsőoktatási intézmények fejlesztéséhez.

 

A ZALAEGERSZEG FELSŐFOKÚ OKTATÁSÁÉRT KÖZALAPÍTVÁNYRÓL SZEMÉLYESENNémeth-Horváth Kata irodavezető, pályaorientációs konzulens

„Hogy miért is jó itt dolgozni? Mert fiatalos, pörgős, lendületes a Karrier Iroda! Sok érdekes emberrel ismerkedtem meg! A hallgatók nagyon szeretnek minket. Szeretek segíteni az embereknek, legyen az álláskeresés, egyéb dolog. Itt lehetőségem van erre.” 

 

Péteri Barbara, közgazdász, volt önkéntes segítő

„A ZFOK Karrier Iroda és Diákcentrum rendkívül jó szolgáltatásokat kínál a hallgatók számára.

A munkatársak messze menőkig segítőkészek, és megtesznek minden tőlük telhetőt a hallgatók érdekében. Bátran fordulhatnak segítségért az irodához, legyen szó tanulási problémákról, diákmunkáról, vagy akár ösztöndíjakról. A háttér eszközök biztosítása nagyban megkönnyíti a felkészülést a vizsgákra. Mindhárom felsőoktatási intézmény hallgatói igénybe vehetik a szolgáltatásokat, nagyon jó csapatszellem uralkodik az irodában.

Mint a Karrier Iroda volt munkatársa, illetve mint volt hallgató is elmondhatom, hogy számunkra ez egy nagyon jó lehetőség volt és nagyon jó lehetőség most is. Ezt a lehetőséget érdemes kihasználni, hisz bárki lép is be a Karrier Irodába, rendkívül segítőkész munkatársakkal, megfelelő eszközökkel, rengeteg segítséggel és nagyon jó hangulattal fog találkozni.”

 

A ZFOK TEVÉKENYSÉGE, CÉLKITŰZÉSEI

Zalaegerszeg Felsőfokú Oktatásáért Közalapítványt 2001. január 25-én hozta létre a Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése. A közalapítvány célja a zalaegerszegifelsőoktatás támogatása, azon belül kiemelten a mechatronikai mérnök képzés támogatása.

Közhasznú tevékenységei: nevelés, oktatás, képességfejlesztés, ismeretterjesztés.

Fő célkitűzéseink:

• a felsőfokú képzéshez kapcsolódó eszközigény biztosítása

• a felsőfokú intézmények működésének, fejlesztésének támogatása

• az oktatási körülmények javítása

• a felsőfokú képzésben oktató tanárok szakmai és anyagi elismerése

• PhD-ösztöndíjak meghirdetése és finanszírozása

• hallgatói ösztöndíjak

Minden város számára fontos a felsőoktatás fejlesztése, hiszen hazánk európai uniós jövője a tudáson fog alapulni. Zalaegerszeg számára a felsőoktatás jelenléte a tudományos életen túl plusz haszonnal is jár (szellemi, kulturális, szórakozási járulékok, albérletek, több fiatal, pezsgő élet, stb.).

 

KARRIER IRODA ÉS DIÁKCENTRUM

Zalaegerszeg Felsőfokú Oktatásáért Közalapítvány 2007-ben hozta létre a Karrier Iroda és Diákcentrumot, melynek szolgáltatásai kiterjednek a Zalaegerszegen található mindhárom felsőoktatási intézményre: így a Budapesti Gazdasági Egyetem Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg, a Pannon Egyetem Mérnöki Kar Mechatronikai Képzési és Kutatási Intézet Zalaegerszeg, valamint a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Zalaegerszegi Képzési Központ hallgatói kapnak segítséget az irodában.

Amit kínál az iroda:

• állás és gyakorlati helyek ajánlása

• munkaerő-piaci tanácsadás (önéletrajz, motivációs levél, interjú)

• diákmunka lehetőségek

• továbbképzési lehetőségek

• ösztöndíj lehetőségek

• országos, regionális ismeretek nyújtása stb.

• pályaorientáció

• pályázati lehetőségek

Az iroda az EURODESK hálózat tagja. Az ERASMUS+ pályázati program multiplikátora.

 

ZALAEGERSZEGI HR-CAFÉ

 

A Karrier Iroda 2014. tavaszán hozta létre a HR-Cafét. A HR-Café célja, hogy a zalaegerszegi műszaki szakképzést összekapcsolja régiós szinten a vállalkozásokkal. A 3-4 havonta szervezett találkozókon a kis-, a közép- és a nagyvállalatok HR vezetőinek nyílik lehetősége tapasztalatcserére. Vendégként munkajogászok, a Zala megyei Kormányhivatal Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztály, a Kereskedelmi és Ipar Kamara Szakképzési Csoportjának szakemberei is erősítik a csapatot.

Ezen munkareggelik alkalmával a szakemberek lehetőséget kapnak arra, hogy saját vállalati szemszögüket megismertessék a résztvevőkkel.

Alkalmat jelent tapasztalatcserére, problémák megvitatására, a sikeres elhelyezkedés érdekében szükséges elvárások ismertetésére. A képzések sajátosságai, annak erősségei, hiányosságai is megvitatásra kerülnek. A HR-Café nyitott, várja a csatlakozni kívánó szakemberek jelentkezését!

TOVÁBBI KÉPEK A ZFOK ÉLETÉBŐL

KIRÁNDULÁS

II. ZEN - ZALA KÜLÖNLEGES MENTŐK

KUTATÓK ÉJSZAKÁJA

 

A KARRIER IRODA ELÉRHETŐSÉGEI

BGF GKZ:
Zalaegerszeg, Gasparich u. 18/a.
“F” épület, fsz. 27.
Hétfő-péntek: 8:00-12:00

PTE ETK Zalaegerszegi Képzési Központ:
Zalaegerszeg, Landorhegyi u. 33. földszint
Hétfő-csütörtök: 12:30-16:30
Péntek: 12:30-14:00

E-mail: karrier@zalaegerszeg.hu