Jó tudni

Évértékelés/évtervezés a célok elérése érdekében
2021-01-04
Nehéz év áll mögöttünk. Érdemes visszatekinteni, hogyan vészeltük át a nehézségeket, hogyan alkalmazkodtunk a megváltozott körülményekhez. Sikeres helyzetmegoldásainkból erőt meríthetünk, hibáinkból tanulhatunk.
Részletek
Felhívás a veszélyhelyzet alatti munkáltatói intézkedések fontosságáról
2020-11-18
Bodó Sándor államtitkár felhívása: "A munkahelyek megőrzése és a gazdaság védelme szempontjából is különösen fontos, hogy azok a vállalkozások, amelyek eddig nem tették meg, szigorú járványügyi megelőző intézkedéseket vezessenek be a veszélyhelyzet idején a munkahelyeken" "
Részletek
A COVID-19 munkahelyeken történő terjedésének megelőzését segítő munkáltatói kérdéslista
2020-07-06
Letölthető az Innovációs és Technológiai Minisztérium Munkavédelmi Főosztálya által készített segédlet
Részletek
Tanulságos munkabalesetek
2020-05-07
Az ITM Munkavédelmi Főosztályának tájékoztatójában ismertetett esetekből olyan tanulságok szűrhetők le, melyekkel további, hasonló balesetek megelőzhetőek.
Részletek
Egyre több a munkabaleset
2019-08-29
Az utóbbi öt évben folyamatosan emelkedett a munkabalesetek száma, és ez a tendencia országos szinten folytatódott 2019 első felében is. Jó hír viszont, hogy Nógrád után Zala megyében volt a legalacsonyabb a munkabalesetek száma.
Részletek
A hőségben végzett munka veszélyeivel kapcsolatban
2019-06-12
A szokatlanul nagy meleg, a napokig tartó hőség mindenkit megvisel, de rendkívül megterhelően hat a fizikai munkát végzők szervezetére. A tartós hőségnek sokszor van szerepe a balesetek létrejöttében és a hőártalmak kialakulásában, ezért kiemelten fontos, hogy a munkavállalók alkalmazkodni tudjanak a meleg, forró napokhoz.
Részletek
A béren kívüli juttatások alkalmazása és a munkavállalói mobilitás támogatása a magyar vállalkozások körében
2018-10-29
Az MKIK friss kutatása arra keresi a választ, hogy a hazai vállalkozások körében mennyire elterjedtek a béren kívüli juttatások különböző típusai, illetve milyen mértékben és milyen eszközökkel ösztönzik a vállalatok a munkavállalói mobilitást. Részletek a linken.
Részletek
Varga Mihály a bérek további emelkedésére számít
2018-10-21
A pénzügyminisztérium arra számít, hogy a következő időszakban tovább emelkednek a hazai bérek.
Részletek
Mentorálás a kezdő vállalkozásoknak is
2018-07-19
Az állami adó- és vámhatóság a kezdő vállalkozásnak – figyelemmel tevékenységének jellegére – az adószámának megállapítását követő 30 napon belül szóban vagy írásban ingyenes tájékoztatást nyújt az adókötelezettségeiről, az azok teljesítését segítő információk elérhetőségéről és mentorálást kezdeményez.
Részletek
A közfoglalkoztatási programok alakulása változtatta a számokat Zalában
2018-04-26
Március végén a megyében 8056 álláskeresőt regisztrált a Zala Megyei Kormányhivatal Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztálya, tájékoztatta lapunkat a hivatal.
Részletek