Hasznos információk

A munkavédelmi hatóság 2020. évi ellenőrzési tapasztalatai
2021-03-01
Az ITM Munkavédelmi Főosztály közzétette az ellenőrzések tapasztalatait
Részletek
Felhívás a veszélyhelyzet alatti munkáltatói intézkedések fontosságáról
2020-11-18
Bodó Sándor államtitkár felhívása: "A munkahelyek megőrzése és a gazdaság védelme szempontjából is különösen fontos, hogy azok a vállalkozások, amelyek eddig nem tették meg, szigorú járványügyi megelőző intézkedéseket vezessenek be a veszélyhelyzet idején a munkahelyeken" "
Részletek
A COVID-19 munkahelyeken történő terjedésének megelőzését segítő munkáltatói kérdéslista
2020-07-06
Letölthető az Innovációs és Technológiai Minisztérium Munkavédelmi Főosztálya által készített segédlet
Részletek
A 2020. évre szóló munkavédelmi és munkaügyi ellenőrzések irányelvei
2019-12-22
Elérhető a Foglalkoztatás-felügyeleti Főosztály Pénzügyminisztérium közleménye a 2020. évre szóló munkavédelmi és munkaügyi ellenőrzési irányelvekről.
Részletek
Így írjunk vonzó álláshirdetést generációkra szabva – akkor is, ha nincs szövegírói vénánk
2019-10-15
Ha kíváncsiságból végigböngésszük az álláshirdetéseket, akkor feltűnhet, hogy vannak közöttük olyanok, amelyek szinte minden tekintetben eltérnek a sablonoktól és szórakoztató, közvetlen stílusban mutatják be a meghirdetett pozíciót.
Részletek
Így változnak a munkaerő-piaci szereplők igényei - paradigmaváltás a toborzásban
2019-08-16
Az egyre fokozódó munkaerő iránti igény a toborzást és kiválasztást az emberi erőforrás rendszer legmeghatározóbb tényezőjévé emelte. A munkaerőpiac jelenlegi állapotának érintőleges bemutatása mellett a szervezetekben megjelenő toborzási folyamatokról, azok átrendeződésének szükségességről, lehetséges megoldási módozatokról vizsgálódik Ötvös Bernadett, HR Generalista. A HR Portálon olvasható cikkből szemezgettünk.
Részletek
Fókuszban az építőipar – első a munkavégzés biztonsága
2019-07-23
A Pénzügyminisztérium a Munkavédelmi Főosztály szervezésében 2019. év júliusában kétéves országos munkavédelmi kampányt hirdet, melynek célja, hogy növelje az ágazatban tevékenykedő szakemberek, munkáltatók, munkavállalók munkavédelmi ismereteit, és ezzel javítsa az ágazat biztonságát.
Részletek
Munkavédelmi Információs Szolgálat
2018-12-07
A Pénzügyminisztérium Munkavédelmi Főosztálya által működtetett Munkavédelmi Információs Szolgálat célja, a munkavédelmi ismeretek mind szélesebb körű terjesztése.
Részletek
Munkahelyi egészségmegőrzés, helyi termékek előnyben
2018-11-14
Ön tudta, hogy 27 százalékkal kevesebb a távolléti napok száma azok körében, akik rendszeresen egészséges ételeket fogyasztanak? És arról, hogy az egészséges munkavállalók 25 százalékkal nagyobb valószínűséggel teljesítenek jobban egy kutatás szerint?
Részletek
Mit tehetünk a munkahelyi eredményességért és jó hangulatért?
2018-09-25
Hogyan viselkednek az összezárt szupertyúkok? A jó vezetők valóban utolsónak esznek? Miért okos vezetői döntés a munkatársak közös, beszélgetős kávészünetét támogatni?A KÉPMÁS magazin érdekes cikkét elolvasva számos - munkáltatókat és munkavállalókat egyaránt foglalkoztató - kérdésre kaphatunk választ és inspirációt.
Részletek