Pályaválasztási iránytű

Ingyenes tanfolyamok, képzési lehetőségek nem csak álláskeresőknek!
2021-01-19
Nyelvi, informatikai, önismereti, szakmai képzések! Minden ingyenes zalaegerszegi és online tanfolyam egy helyen!
Részletek
Megjelent a Zala megyei pályaválasztási tájékoztató
2020-11-25
A Zala megye középfokú intézményeinek 2021/22. tanévi beiskolázási terveit tartalmazó kiadvány részletesen bemutatja, hogy a megyében milyen továbbtanulási lehetőségek közül választhatnak a tanulók, valamint ismerteti a középfokú felvételi eljárás menetét, ütemezését, a fontosabb jogszabályokat és a szakképzés jelenlegi rendszerét.
Részletek
Kadétképzés indul Zalaegerszegen
2020-10-06
Honvéd kadétképzés indul jövőre Zalaegerszegen. Immár több, mint 70 iskolában lehet érettségit tenni honvédelmi alapismeretek tantárgyból. Ehhez csatlakozik a 2021/22-es tanévben a megyeszékhelyi Munkácsy Mihály Szakgimnázium és Szakközépiskola.
Részletek
A World Skills zalai versenyzőit és felkészítőiket köszöntötte a kamara és a szakképzési centrum
2019-10-16
Zalából három ifjú szakember: Cságoly Laura szépségápoló, Balogh Krisztián kőfaragó és Markó Ákos kőműves vett részt a versenyen.
Részletek
Milyen eszközökkel dolgoznak az egyes szakmákban? A tetris challenge-ből ez is kiderül
2019-10-07
A közösségi médiában futó kihíváshoz magyar szervezetek, vállalkozások is csatlakoztak. Ezekből készítettünk egy összeállítást, zalaegerszegi fotókra is bukkantunk.
Részletek
Újabb zalaegerszegi kőművestanuló remekelt a Szakmák Olimpiáján - női felkészítő tanár segítségével
2019-10-01
Mindig örömmel számolunk be zalaegerszegi sikerekről, a szakképzésben elért eredményekről, illetve arról, ha egy nő férfias szakmát választ. Ebben a cikkben mindez együtt szerepel.
Részletek
Új helyre költözhet a Duális Képzőközpont
2019-09-10
Barnamezős beruházásban, a volt laktanya parancsnoki irodaépületének helyén épül fel a zalaegerszegi Duális Képzőközpont. Az önkormányzat tulajdonában lévő egy hektáros ingatlanon már megkezdődtek a kivitelezés előkészítési munkái. Az új üzemcsarnok a tervek szerint az 1400 négyzetméter alapterületű lesz. Az építkezéshez szükséges forrás túlnyomó része az Európai Uniótól érkezik.
Részletek
A magyar versenyzők az erős nemzetközi mezőnyben is jól szerepelnek a szakmák versenyén
2019-08-27
Az iskolák és a cégek együttműködésére van szükség a szakképzésben, ez egyértelműen látszik a WordSkills fiatal szakmunkások versenyén - mondta Pölöskei Gáborné, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára, aki hozzátette: a magyar versenyzők az erős nemzetközi mezőnyben is jól szerepelnek, megállják a helyüket.
Részletek
A zalai Filó Dániel az ország legjobbja lett az épületgépészek között
2019-05-21
Lakunk, élünk, s ritkán gondolunk arra, hogy a kulturált kényelmünket ma már a lakás vagy ház agya, sőt, néha több központ szolgálja. A vezetékek, csövek a falak mögött kanyarognak, s csak akkor foglalkozunk velük, ha gondot okoznak. Filó Dániel az ilyesfajta, épületeket vezénylő „agyak” mesterének készül, s végzős középiskolásként a siker érdekében néhány hete meg is nyert egy országos épületgépészeti versenyt, amelyet a szakmai érettségi tantárgyak körében hirdettek meg.
Részletek
WorldSkills Kazan 2019 - zalai versenyzők a magyar csapatban!
2019-03-20
Három szakmában képviseli országunkat zalai fiatal a világversenyen: Balogh Krisztián kőfaragó, Cságoly Laura szépségápoló és Markó Ákos kőműves.
Részletek