Keress állást a Facebookon is!

Magyarországon is elérhető a Facebook új, álláskereső funkciója, mellyel a vállalkozások oldalai álláshirdetés típusú bejegyzéseket tehetnek közzé. Noha eddig nem volt hivatalos megoldás a közösségi oldalon való álláskeresésre, egyéb eszközeivel mégis használtuk a felületet arra, hogy munkát találjunk. Novemberben ehhez jelent meg támogatás az új funkció keretében.

A Facebook Jobs (amely a magyar felületen Állások néven szerepel) a facebook.com/jobs címen vagy a menüből érhető el asztali számítógépen és mobilon egyaránt. (Ha hirtelen nem találod a menüpontot, itt egy kis segítség.)

Szűrőelemek a Facebook Állások aloldalánFeliratkozás az új álláslehetőségekre a Facebook Állások aloldalánAz aloldal alapértelmezetten a lakóhelyünkhöz közeli munkalehetőségeket listázza, ám számos más beállítás mellett ez is változtatható a bal oldali kezelőelemek segítségével (illetve mobilalkalmazásban a képernyő tetejére ragadó szűrőkkel). Kereshetünk adott kulcsszóra, beállíthatjuk a releváns földrajzi területet, az ágazatot vagy akár az állás típusát. Mindezeken kívül pedig a jobb oldalon elhelyezkedő gomb segítségével lehetőségünk van feliratkozni az állásajánlatokra, ami után az új hirdetésekről automatikusan értesítést küld a rendszer, így biztosan nem maradunk le egyről sem.

Az igényeinknek megfelelő hirdetés iránt a Jelentkezés most gomb segítségével tudjuk jelezni érdeklődésünket. Rákattintva pedig egy, az alábbihoz hasonló adatlap fogad minket, a Facebookon megadott adatainkkal már előre kitöltve:

Adatlap egy állásra való jelentkezéshez a Facebookon

Az állásra való jelentkezésünk csak a fenti adatlap elküldése után lesz végleges, és ahogy azt jelzik is: ez rajtunk kívül csak a munkáltató számára lesz látható. Az idővonalunkon és egyéb helyeken nem jelenik meg, csupán Messengerben kerül elküldésre, ahol ezután a vállalat oldaladminisztrátorai felvehetik velünk a kapcsolatot.

Álláskereséshez hasznos tanácsokat találhatsz akár a  Facebook Súgóközpontjában is, ahol sorra veszik azokat a jó tanácsokat, melyekre érdemes odafigyelnünk – nem csak akkor, ha a közösségi oldalon keresünk új állást. Ezen kívül pedig mi nap mint nap új információval szolgálunk az álláskeresőknek szóló rovatunkban és Facebook oldalunkon is.