Támogatás vállalkozást indító fiataloknak és álláskeresőknek

Információs napra várnak Zalaegerszegen 2019. szeptember 30-án minden vállalkozást indítani tervező 18 év feletti fiatalt és álláskeresőt, aki szeretne igénybe venni - egy képzést követően - 4.573.800 Ft vissza nem térítendő támogatást induló vállalkozásához

A Magyar Államkincstár a GINOP 5.1.9-17 Álláskeresők és fiatalok vállalkozóvá válásának ösztönzése Nyugat-Dunántúlon elnevezésű program keretében elfogadott üzleti tervvel rendelkező, a képzési programokat eredményesen elvégző  vállalkozók számára vissza nem térítendő támogatást biztosít induló költségeik támogatása céljából.

Célcsoportok:

- a GINOP 5.1.10-18 konstrukció keretében a 30 év feletti álláskeresők és a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálatnál közvetítést kérőként nyilvántartásba vett megváltozott munkaképességű, ellátásában részesülő személyek;

- a  GINOP 5-2.7-18 konstrukció keretében a 18 és 30 év közötti személyek.

Támogatás mértéke összege:

  • A támogatás maximum összege 4 573 800 Ft lehet.

  • A megítélhető támogatás a projekt elszámolható összes költségének maximum 100%-a.

  • Az igényelhető előleg összege a támogatott vállalkozás 6 havi személyi jellegű költségének, illetve az erre eső 40% átalány költség összege.

  • A vállalkozásnak vállalnia kell, hogy a GINOP-5.1.9-17 konstrukcióban jóváhagyott üzleti tervét valósítja meg a támogatás keretében és a támogatási időszakon belül nem módosítható.

  • A vállalkozást alapító személynek a létrehozott társas vállalkozásban minősített többségi tulajdonnal (75%) kell rendelkeznie, valamint be kell töltenie a vállalkozás vezető tisztségviselői pozícióját.

  • A támogatási kérelem benyújtásakor a támogatást igénylő más vállalkozásban közvetlen vagy közvetett többségi befolyást biztosító részesedéssel nem rendelkezhet, illetve annak egyedüli vagy többségi tulajdonosa nem lehet, más vállalkozásban nem tölthet be vezető tisztségviselői pozíciót.

  • A támogatási kérelem benyújtásakor rendelkeznie kell saját bankszámlával, illetve ügyfélkapu regisztrációval.

Kötelező vállalások:

  • A 12 hónapos, foglalkoztatásra irányuló támogatási időszak után további 12 hónapig fenntartja vállalkozását, egyéni vállalkozás esetében azt nem is szünetelteti.

  • Realizált nettó árbevétel min. 1.000.000,-Ft (1. év);

A fejlesztés eredményeként 878 egyéni vagy mikro-vállalkozás juthat ilyen módon támogatáshoz 632,79 millió forint európai uniós forrásból.

A Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési Alapítvány és partnerei (Vas Megye és Szombathely Város Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítványa, a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány és a Tolna Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány) a Széchenyi 2020 program keretében valósítják meg a fejlesztést, aminek célja a Nyugat-Dunántúl régió területén új, saját vállalkozás indítását tervező, megfelelő szemlélettel rendelkező álláskeresők és fiatalok felkészítése saját vállalkozásuk indítására.

Információs nap Zalaegerszegen

Időpont:         2019.09.30.  14:00-16:00

Helyszín:        Zalaegerszeg, Petőfi utca 24. - Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Deák terem

Regisztráció a következő linken: https://forms.gle/ajSy8Tf2S5oNBUVi8

További információ az alábbi oldalakon érhető el:

Magyar Államkincstár

Álláskeresők és fiatalok vállalkozóvá válásának ösztönzése Nyugat-Dunántúlon