Hogyan képezzük magunkat ingyen akár otthonról? - 9. rész: Webdesign

Manapság, az internet világában sokkal egyszerűbbé válik önmagunk fejlesztése már akár az otthonunk kényelméből is. Az ingyenes önfejlesztő mobilalkalmazásoktól kezdve, a webes (e-learning) tanfolyamokon keresztül az oktatóvideókig számos lehetőségünk adódik a tanulásra a nyelvektől egészen a CNC forgácsolásig. Sorozatunk kilencedik részében a webdesign lesz terítéken.

Cikksorozatunk eddigi részeiben kiegészítő tudásanyagok (önismeret, karrierfejlesztés, életvezetési és üzleti készségek, nyelvtaulás, gépírás, táblázatkezelés) bemutatásával foglalkoztunk. Ám önállóan, otthonról, ingyenesen egy teljesen új szakmát is elsajátíthat! Ráadásul olyant, amelyet később akár vállalkozóként vagy távmunkában végezhet!

A webdesign hallattán sokan hanyatt-homlok menekülnek, mert azt hiszik, bonyolult, érthetetlen kódokról lesz szó. – Pedig ez egyáltalán nem így van, sőt! A webdesign sokkal inkább papír és színes ceruza, mint billentyűzet és egér. Kreativitást és vizuális gondolkodásmódot igényel, ám az alapjait otthonról, ingyen is elsajátíthatjuk.

Például a Webdesignsuli Webdesigner leszek! című gyakorlatias füzetéből, amely az alábbi három nagyobb témát dolgozza fel, a leckék végén feladatokkal:

 • színek,

 • tipográfia és

 • előkészületek.

Ezen kívül pedig a kiadvány tartalmaz tippeket a megszerzett tudás pénzre fordításához illetve 8 jótanácsot is a kezdéshez.

 

Ha kedvet kapott a szakmához, érdemes nyomon követni az oldalon üzemelő blogot is, hiszen itt is rengeteg hasznos új információra lelhetünk időről időre.

Kreatív Webdesign Tanfolyam

Kicsit bővebb, ám inkább elméleti tudást kínál a Kreatív Webdesign Tanfolyam Webdesign előkészítő tanfolyama. Itt 8 leckén keresztül sajátíthatjuk el az internetes tervezés alapjait a következő témakörökben:

 1. Digitális színek, színtan
 2. Színek egymásra hatása, paletták
 3. Fontok, webfontok, tipográfia
 4. Digitális képek alapfogalmai: pixelek és felbontás
 5. Mi az a vektorgrafika?
 6. Hogyan működik az internet?
 7. Hogyan működik a felhő technológia?
 8. Hogyan működnek a tartalomkezelő rendszerek?

Minden elméleti anyagot konkrét, életszerű gyakorlati feladatok egészítenek ki. Ezeknek a segítségével tudjuk kipróbálni a tanultakat. A kezdéshez csupán e-mail-címünket és nevünket kell megadnunk a képzés weboldalán, és már érkezik is a tananyag.

Tegye meg első lépését a weboldal készítés világa felé!