Milyen konkrét segítséget nyújt vállalkozásának a foglalkoztatás-fejlesztési program?

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Zala Megyei Kormányhivatal és a Kontakt Nonprofit Kft. közreműködésével megvalósuló foglalkoztatás-fejlesztési program a zalaegerszegi vállalkozások munkaerőpiaci helyzetének javítását hivatott szolgálni, legyen szó munkáltatói márkaépítésről, a toborzás támogatásáról, a megfelelő munkaerő képzéséről, beilleszkedést segítő mentorálásról vagy pályázatfigyelésről.

Programunk folytatódik, 2021. március 31. napjáig állunk a vállalkozások rendelkezésére.

Milyen konkrét segítséget nyújt Önnek és vállalkozásának a projekt?

 • Zalaegerszegi székhellyel/fiókteleppel rendelkező munkáltatók munkaerő toborzásának támogatása közösségi médiában állásajánlatok megosztásával. Bejegyzéseinkkel esetenként több száz felhasználót sikerül megszólítanunk. Amennyiben a Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Foglalkoztatási Paktuma Facebook oldalát  Ön is követi, a paktumprojekt aktuális híreiről, szakmai cikkekről, pályázati lehetőségekről az elsők között értesülhet.
 • Ha a Zala Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Osztályára bejelenti munkaerő-igényét, az automatikusan megjelenik a nyugatrmk.hu és a vmp.munka.hu oldalakon.  Így - amellett, hogy a regisztrált álláskeresők tájékoztatást kapnak az ügyintézőktől, valamint munkaerőközvetítésre is sor kerülhet – Ön még több potenciális jelentkezőt érhet el, hiszen ezekről az oldalakról számos ingyenes állásportál és Facebook csoport is átveszi a hirdetést.
  Javasoljuk a munkaerő-igénylő lap minél részletesebb kitöltését a sikeres keresés érdekében. A juttatások, részletes feladat-meghatározás, rugalmas foglalkoztatási formák, cég által nyújtott támogatások feltüntetése vonzóbbá teszi az álláskeresők számára az állásajánlatot és így vállalata is könnyebben találhatja meg a megfelelő jelöltet. A mellékelt nyomtatványok kitöltésével és a Zala Megyei Kormányhivatal Zalaegerszegi Járási Hivatala Foglalkoztatási Osztályára történő megküldésével (8900 Zalaegerszeg Mártírok útja 42-44., zalaegerszegjh-fo@lab.hu) ezt most egyszerűen megteheti.
 • Az álláskeresők munkaerőpiacra történő be-, illetve visszalépését, munkahelyre történő beilleszkedését, az esetleges konfliktusok kezelését ingyenes mentori szolgáltatássalmunkaerő-piaci információkkal segítjük, mely nem csak a munkavállalók, hanem a munkáltatók szempontjából is hasznos.
 • Összegyűjtjük és közzétesszük a híreket a zalaegerszegi vállalkozásokat érintő eseményekről, munkaerőpiaci trendekről, felmérések eredményeiről.
 • Hasznos információkat osztunk meg - többek között - jótékonysági akciókról (melyek erősíthetik a munkavállalói elkötelezettséget valamint építik a munkáltatói márkát), hatékony álláshirdetések közzétételéről, de a munkavédelemmel, munkahelyi egészségmegőrzéssel kapcsolatban is.
 • Munkáltatói márka építésének elősegítése céljából folyamatosan figyeljük és bemutatjuk a zalaegerszegi munkáltatók jó gyakorlatait felelős foglalkoztatókról szóló cikksorozatunkban
 • Pályázatfigyelő tevékenység keretében tájékoztatást nyújtunk az elérhető pályázati lehetőségekről.  
 • Negyedévente gazdasági és foglalkoztatási gyorsjelentésben foglaljuk össze a térség helyzetét
 • Évente két alkalommal Foglalkoztatási Fórum rendezvényeken számolunk be a projekt eredményeiről, valamint ösztönözzük a városi szereplők közötti együttműködést, véleménycserét

Amennyiben a szolgáltatásokkal kapcsolatban további kérdései lennének, vagy megosztaná velünk cége felelős foglalkoztatói jó gyakorlatait, keresse munkatársainkat bizalommal: 

Kontakt Humán Szolgáltató Nonprofit Kft.
Hegedüs Márta munkaerőpiaci tanácsadó
8900 Zalaegerszeg, Kossuth u. 47-51. IV. em.
tel: +36-30/333-2595, e-mail: progvez@kontaktkft.hu