Milyen konkrét segítséget nyújt vállalkozásának a foglalkoztatás-fejlesztési program?

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Zala Megyei Kormányhivatal és a Kontakt Nonprofit Kft. közreműködésével megvalósuló foglalkoztatás-fejlesztési program a zalaegerszegi vállalkozások fejlesztési igényeit hivatott szolgálni, legyen szó a megfelelő munkaerő megtalálásáról, beilleszkedést segítő mentorálásról, foglalkoztatási támogatásokról, vagy pályázatfigyelésről, tanácsadásról.

 

Milyen konkrét segítséget nyújt Önnek és vállalkozásának a projekt?

 • Zalaegerszegi székhellyel/fiókteleppel rendelkező munkáltatók munkaerő toborzásának támogatása közösségi médiában hirdetett állásajánlatok megosztásával. Bejegyzéseinkkel esetenként több száz felhasználót sikerül megszólítanunk. Amennyiben a Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Foglalkoztatási Paktuma Facebook oldalát  Ön is követi, a paktumprojekt aktuális híreiről, szakmai cikkekről, pályázati lehetőségekről az elsők között értesülhet.
 • Ha a Zala Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Osztályára bejelenti munkaerő-igényét, az automatikusan megjelenik a nyugatrmk.hu oldalon és a vmp.munka.hu oldalakon.  Így - amellett, hogy a regisztrált álláskeresők tájékoztatást kapnak az ügyintézőktől, valamint munkaerőközvetítésre is sor kerül – Ön még több potenciális jelentkezőt érhet el, hiszen ezekről az oldalakról számos ingyenes állásportál is átveszi a hirdetést. Javasoljuk a munkaerő-igénylő lap minél részletesebb kitöltését a sikeres keresés érdekében. A juttatások, részletes feladat-meghatározás, rugalmas foglalkoztatási formák, cég által nyújtott támogatások feltüntetése vonzóbbá teszi az álláskeresők számára az állásajánlatot és így vállalata is könnyebben találhatja meg a megfelelő jelöltet. A mellékelt nyomtatványok kitöltésével és a Kormányhivatal Foglalkoztatási Osztályára történő megküldésével (8900 Zalaegerszeg Mártírok útja 42-44., zalaegerszegjh-fo@lab.hu) ezt most egyszerűen megteheti.
 • A nyugatrmk.hu és a vmp.munka.hu oldalon meghirdetett pozíciók összesített felsorolását havi rendszerességgel a Zalaegerszeg című hetilapban sajtóhirdetésként megjelentetjük.
 • A feltárt álláshelyekről személyesen is tájékoztatjuk az érdeklődő álláskeresőket.
 • A foglalkoztatásbővítés elősegítése bér- és bérköltség támogatásokkal - ezek részleteiről a csatolt mellékletben bővebb információt talál. Amennyiben igénye tárgyhó 15. napjáig beérkezik a Zala Megyei Kormányhivatal Zalaegerszegi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályára, abban az esetben következő hónap 1-jétől már jogosult lehet a támogatásra.
 • Az álláskereső elindulását, beilleszkedését, az esetleges munkahelyi konfliktusok kezelését a támogatott foglalkoztatás, valamint a kötelező továbbfoglalkoztatás teljes időtartama alatt ingyenes mentori szolgáltatássalmunkaerő-piaci információkkal segítjük, mely nem csak a munkavállalók, hanem a munkáltatók szempontjából is hasznos.
 • Paktumszervezeti tagok állásajánlatait honlapunkon, valamint a Zalaegerszegi Fejlesztési Iroda bejáratánál elhelyezett kijelzőn (Paktum TV) folyamatosan megjelentetjük.
 • Összegyűjtjük és közzétesszük a híreket a zalaegerszegi vállalkozásokat érintő eseményekről, munkaerőpiaci trendekről, felmérések eredményeiről.
 • Munkáltatói márka építésének elősegítése céljából folyamatosan figyeljük és bemutatjuk a zalaegerszegi munkáltatók jó gyakorlatait felelős foglalkoztatókról szóló cikksorozatunkban
 • Pályázatfigyelő tevékenység keretében tájékoztatást nyújtunk az elérhető pályázati lehetőségekről.  
 • Negyedévente gazdasági és foglalkoztatási gyorsjelentésben foglaljuk össze a térség helyzetét
 • Évente két alkalommal Foglalkoztatási Fórum rendezvényeken számolunk be a projekt eredményeiről, valamint ösztönözzük a városi szereplők közötti együttműködést, véleménycserét

Amennyiben az elérhető támogatásokkal, szolgáltatásokkal kapcsolatban további kérdései lennének, keresse munkatársainkat bizalommal:

Kontakt Humán Szolgáltató Nonprofit Kft.
Zalaegerszegi Fejlesztési Iroda
cím: 8900, Zalaegerszeg, Deák Ferenc tér 3-5/B fszt.1. ügyfélfogadás: hétfő, kedd, szerda, csütörtök: 8.00-16.00, péntek: 8.00-14.00, tel: 92/ 707-621, e-mail: iroda@paktumportal.hu