Átadták Zala Megye Gazdaságáért díjakat

A Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Zalai Hírlap közös rendezvényén a Zala Megye Gazdaságáért Kamarai Díjak átadása mellett köszöntötték és megjutalmazták a Szakma Sztár Fesztiválon helyezést elért zalai fiatalokat és oktatóikat.

A gazdasági fórumot a járműipari tesztpálya területén tartották meg, ahol Németh Pál Levente, a kamara alelnöke köszöntötte a résztvevőket. Pácsonyi Imre, a megyei közgyűlés alelnöke arról beszélt, hogy modernizálódó világunkban sem szabad soha figyelmen kívül hagyni a humán tényezőt.

Az idei szakmai tanulmányi versenyeken jól szereplő fiatalokra utalt, akik oktatóiktól, tanáraiktól vették át a szakmai tudást. Cseresnyés Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes rövid világgazdasági helyzetismertetés után arról szólt, hogy a globális versenyben a termelékenységnek van elsődleges szerepe, amit elsősorban az innováció, a kutatás- fejlesztés és a technológiaváltás határoz meg. Kifejtette, olyan jellegű fejlesztések kerülnek előtérbe, amelyek kiváltják az emberi munkavégzést.

Kutatások eredményére hivatkozva elmondta, a foglalkozások közel 60 százalékát és a tevékenységek 30 százalékát hamarosan fel lehet váltani gépekkel. Ugyanakkor ez nem fog munkanélküliséget generálni, a fejlődés újabb munkahelyek létrehozását segíti. Ismertette a versenyképesség biztosítása érdekében létrehozott Innovációs és Technológiai Minisztérium felépítését, amiben külön államtitkárság dolgozik a kis- és közepes vállalkozások versenyképességének növelésén, a szak- és felnőttképzés, valamint az informatika fejlesztésén, majd ismertette az ezzel kapcsolatos terveket.

A szakma sztárjai

Héder Miklós, a Zala Megyei Kormányhivatal főigazgatója az idei Szakma Sztár Fesztiválon helyezést elért zalai fiatalokat köszöntötte, akiket oktatóikkal együtt megjutalmaztak. Az ünnepségen a Gartner Intertrans Hungária Kft., a ZNET Telekom Zrt. és a Komáromy Pékség Kft. képviselői vehették át a Zala Megye Gazdaságáért Díjat. A Zala Megye Szakképzéséért Díjjal Marancsicsné Czigány Gyöngyike zalaegerszegi mesterkozmetikus tevékenységét díjazták.

forrás: www.zaol.hu