Elindult a Vállalati felelősségvállalás ösztönzése és állásfeltárás című projekt, átadásra került a KarrierM állásportál

A GINOP-5.3.6-17 kiemelt projekt stratégiai célja egy a munkaerő-piacon hiánypótló, komplex állásfeltáró-közvetítő és tanácsadó, illetve professzionális HR szolgáltatásokat nyújtó hálózat kialakítása és működtetése, amely épít a munkaadók társadalmi felelősségvállalására is, elsősorban a felelős foglalkoztatói magatartás kialakításán keresztül.

Megkezdődött a GINOP-5.3.6-17-2017-00001 „Vállalati felelősségvállalás ösztönzése és állásfeltárás” kiemelt projekt, mely az OFA Nonprofit Kft., valamint az Innovációs és Technológiai Minisztérium konzorciumában valósul meg, 2,817 milliárd Forint európai uniós vissza nem térítendő támogatás segítségével.

A tervezett nyilvános nyitórendezvény helyett szűk körben került átadásra az új professzionális munkaerő- és álláskeresési szolgálatásokat nyújtó portál, a KarrierM, melyet Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár indított útjára. 

A projekt keretében olyan innovatív – az eddigi gyakorlatot meghaladó –, a kor és valamennyi szereplő igényeit kielégítő szolgáltatásokra építenek, amely keretében a munkaadóknak megteremtik üres álláshelyeik ingyenes publikálásának lehetőségét, illetve a munkát keresők számára biztosítják az önkiszolgálásra alapozott, helytől és időtől független önálló álláskeresést.

Mindez közvetlenül hozzájárul a magyarországi üres álláshelyek mielőbbi betöltéséhez.

A munkaadók – különösen a KKV szektor – részére lehetőséget teremtenek a toborzási, kiválasztási szolgáltatások ingyenes elérésére, amellyel szűkös, vagy hiányzó humán-erőforrás kapacitásukat egészíthetik ki.  

Ezen felül, az OFA Nonprofit Kft. felelős foglalkoztatással kapcsolatos projektjeihez kapcsolódva a KarrierM portálon is elérhető lesz egy olyan dedikált felület, ahol a munkáltatók kialakíthatják a Felelős Foglalkoztatói Uniót (jó gyakorlatok megosztása, kommunikáció stb.).

A munkát keresők önállóan kialakíthatják saját elektronikus álláskeresői profiljukat.

Természetesen mind a munkaadók, mind a munkát keresők igénybe vehetik a szakmai segítségnyújtást a tanácsadó munkatársaktól, illetve rendelkezésükre áll szintén a projekt keretében kialakított és működtetett call-center is.
 
A tervezett fejlesztések eredményeként helyi szinten javul a személyre szabott szolgáltatásokhoz a hozzáférés lehetősége, hiszen megjelennek az interneten és mobil applikáción keresztül is

A KarrierM portálon rögzített állásajánlatok és önéletrajzok hitelességét az OFA Nonprofit Kft. a projekt keretében működtetett ügyfélszolgálat szakemberei által ellenőrzi.

A projektről bővebb információt a www.ofa.hu illetve a www.karrierm.hu oldalon olvashatnak.

 

forrás: www.ofa.hu