Milliárdos fejlesztési tervek Zalaegerszegen

A városvezetés tavaly vezette be hagyományteremtő szándékkal azt a programot, amelynek során évente meghívja és köszönti a megyeszékhely legtöbb adót fizető vállalkozásainak vezetőit. E gesztus jelentőségű eseményre 2018. február 15-én másodszor került sor a város dísztermében.

A meghívott cégek  közül a Csejtei Fém-Vill Kft., az Eckerle Automotive Zala Kft., az Edelmann Hungary Packaging Zrt., a Forest Hungary Kft., a Pernix Pharma Kft. és a ZÁÉV Zrt.  Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Foglalkoztatási Paktumának is alapító tagjai.  Olyan munkáltatók ők, akik felelősséget éreznek városunk foglalkoztatási helyzetének javításáért, elkötelezettek a Paktumban való részvételre.

 

Az elismerő oklevelek átadását követően Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere az elmúlt időszak sikereiről és a fejlesztési tervekről számolt be:

2015-től 2018-ig 3 ezer munkahely jött létre a városban, ahol tavaly év végére 2,7 százalékra csökkent a regisztrált álláskeresők aránya.  A soron következő fejlesztések között említette a munkaerőhiány pótlása érdekében a volt ZÁÉV munkásszálló néhány héten belül meginduló felújítását. A 600 milliós beruházás révén 162 lakóegységből álló modern munkásszálló kezdi meg működését.

 

Forrás: www.zaol.hu