Évértékelés/évtervezés a célok elérése érdekében

Nehéz év áll mögöttünk. Érdemes visszatekinteni, hogyan vészeltük át a nehézségeket, hogyan alkalmazkodtunk a megváltozott körülményekhez. Sikeres helyzetmegoldásainkból erőt meríthetünk, hibáinkból tanulhatunk.

A múlt lezárása elengedhetetlen ahhoz, hogy továbblépjünk. Amíg ezt nem tesszük meg, cipeljük tovább magunkban évről évre a múltbeli eseményeket, és az ehhez kapcsolódó érzelmeket is. A 2020-as évben pedig bőven volt feldolgoznivaló.

A következő év megtervezése azért is hasznos, mert a célok kitűzésével, azok eléréséhez szükséges lépések megfoglalmazásával pontosabban látjuk, hogy mit kell tennünk.

A döntések meghozatala után évközben "már csak" a tennivalókra kell fókuszálnunk. A hétköznapok rutinjában könnyű szem elől téveszteni, hogy merre tartunk, és mit szeretnénk elérni. Arról nem is beszélve, hogy bár mindannyian álmodozunk, kevesen tervezünk – legalábbis eredményesen. Ebben segít az évértékelő/évtervező füzet, amely segít lezárni az elmúlt évet, és megtervezni a következőt.

Az interneten számos ilyen segédanyag elérhető. Mi a YearCompass-t ajánljuk, melyet 2012 óta több, mint egymillióan használtak már. Ingyenes, regisztrációt nem igényel, ráadásul nyomtatás nélkül, digitálisan is kitölthető.
 

A YearCompass egyszerűen működik: irányított kérdéseken és gyakorlatokon keresztül bejárja az elmúlt évet, majd segít abban, hogy az álmokat konkrét célokká formáljuk.

Mit kell tennie?

1. Szabadítson fel pár nyugodt órát.

2. Készítsen magának egy forró italt.

3. Kövesse a 20 oldalnyi kérdést és gyakorlatot, amelyek segítenek lépésről lépésre lezárni az évet, és megtervezni a következőt.

4. Dicsérje meg magát – tett egy nagy lépést egy olyan élet felé, amilyet szeretne.

A füzet IDE kattitva tölthető le.

Sokszor már azzal, hogy csak átgondolunk és leírunk valamit, az útjára indul a megvalósulás felé. Sikeres megvalósításokat, eredményes 2021-et!