Hogyan képezzük magunkat ingyen akár otthonról? - 2. rész: Adatok és technológia, Digitális marketing, Karrierfejlesztés

Manapság, az internet világában sokkal egyszerűbbé válik önmagunk fejlesztése már akár az otthonunk kényelméből is. Az ingyenes önfejlesztő mobilalkalmazásoktól kezdve, a webes e-learning tanfolyamokon keresztül az online videó tutorialokig számos lehetőségünk adódik a tanulásra a nyelvektől egészen a CNC forgácsolásig. Sorozatunk második részében megismerkedünk a Google Digital Workshoppal.

Az e-learning azért jó, mert egyre több közülük ingyenes, teljesen moduláris - tehát egymástól határozottan elkülönülő részekből áll - , és természetéből adódóan akkor foglalkozunk velük, amikor időnk engedi. Az utóbbi azonban könnyen lustaságra sarkallhat bennünket - főleg a kóros halogatókat - , ezért ezeknél a tanfolyamoknál kiemelten fontos, hogy előre meghatározzuk, mikor, mettől meddig foglalkozunk velük, és még fontosabb, hogy ezt utána szigorúan be is tartsuk.

Manapság, amikor áttérünk a szürke ötven árnyalatából a fekete-fehérbe, vagyis amikor az analógról digitálisra váltunk - amikor lassan mindent 0-kban és 1-esekben írunk le - , egyre megkerülhetetlenebbé válik, hogy szinten tartsuk magunkat a kettes számrendszerből is: fejlesszük digitális képességeinket. Ezért hozta létre a Google Digital Workshop elnevezésű e-learning programját.

Ha az emberek megtanulják, hogy miként aknázhatják ki az internet előnyeit a legjobban, akkor magánszemélyek, vállalkozások és egész gazdaságok indulhatnak el a növekedés útján. Szeretnénk, ha – Önt is beleértve – mindenki rendelkezne azokkal a digitális készségekkel, amelyek a technológiai forradalom előnyeinek kiaknázásához és a fejlődésben való részvételhez szükségesek.

- olvasható a Digital Workshop GYIK-jában.

A programban Adatok és technológia, Digitális marketing és Karrierfejlesztés témakörökben ismerkedhetünk a programozás, informatika alapjaival, az online jelenléttel illetve a saját karrierünk előmozdításához szükséges, nem feltétlenül digitális eszközökkel.

A leckék rövidek, körülbelül 5-6 percesek, az oktatóvideók, melyekből állnak, pedig angol nyelvűek, magyar felirattal, így a Digital Workshop nyelvgyakorlásnak is kiváló.

Karrierfejlesztés témakörben például a következő modulokat végezhetjük el:

Bizalomépítés önpromócióval

Felfedezheti, hogyan növeli önbizalmát az, ha elért eredményeiről beszél, ismerje meg a meggyőzés erejét.

3 lecke, összesen 17 perc.

Az önpromóció bemutatása

Fedezze fel, hogyan tűnhet ki a tömegből

Hogyan gyakorolhatja az önpromóciót?

Szerezze meg a következő állását

Megtanulhatja, hogyan készítse el önéletrajzát, hogyan készülhet fel az állásinterjúkra, és hogyan szerezheti meg álmai munkáját.

5 lecke, összesen 28 perc

Első lépések az új állás felé

Állásjelentkezés meggyőző CV-vel és motivációs levéllel

A személyes márka kialakítása

Az álláskeresés strukturálása

Felkészülés az állásinterjúra

 

Tudjon meg többet a Google Digital Workshopról 

Maradjon velünk a sorozat következő részeire is!