Hogyan képezzük magunkat ingyen akár otthonról? - 7. rész: Táblázatkezelés

Manapság, az internet világában sokkal egyszerűbbé válik önmagunk fejlesztése már akár az otthonunk kényelméből is. Az ingyenes önfejlesztő mobilalkalmazásoktól kezdve, a webes (e-learning) tanfolyamokon keresztül az oktatóvideókig számos lehetőségünk adódik a tanulásra a nyelvektől egészen a CNC forgácsolásig. Sorozatunk hetedik részében a táblázatkezeléssel foglalkozunk.

Rengeteg cégnél az irodai programcsomagok - mint a Microsoft Office vagy a LibreOffice - felhasználói szintű ismerete már alapfeltétel a felvételnél. Érthető is, hiszen ezek az alkalmazások nagyban megkönnyítik mindennapi életünket. Percek alatt készíthetünk különböző nyomtatványokat, rendszerezhetjük adatainkat, hozhatunk létre látványos előadásokat segítségükkel. A táblázatkezelő programok a legtöbb cég számára az adminisztráció legkönnyebben elérhető eszközei. Leltárt vezethetünk, és szinte bármilyen adatot tárolhatunk és kezelhetünk segítségükkel percek alatt. Tulajdonképpen adatbázist vezethetünk általa, csupán nem kell hozzá a bonyolult adatbázis-kezeléshez nyúlnunk.

Excel titkok

Ha még egyáltalán nem használtunk Excelt, érdemes az alapoktól kezdeni. Az egyik legjobb kiindulási pont ehhez az exceltitkok.hu. Itt megismerkedhetünk a kezelőfelület használatával és megkapjuk a legalapvetőbb ismereteket a program használatához. Ha ezek megvannak, olyan szakmai blogokon haladhatunk tovább, mint amilyen az sosexcel.hu vagy az excelneked.hu.

Excel neked

Az Excelneked blog bejegyzéseiből ingyenesen is rengeteg új, hasznos információt szerezhetünk, az alábbi kategóriákban:

A rövid ismertetőkből képek segítségével lépésről-lépésre sajátíthatjuk el az új ismereteket.

Név és e-mail cím megadásával történő regisztrációt követően 7 ingyenes oktatóvideóhoz is hozzájuthatunk, amely a kimutatások kezelését mutatja be: https://excelneked.hu/kimutatas-ingyenes/

Excel bázis

2012-es indulása óta rengeteg tippet és trükköt gyűjtöttek össze az excel-bazis.hu oldal készítői. A leckék itt is kategóriákra bontva jelennek meg, ráadásul e-mail címünk megadásával értesítést is kaphatunk az új tartalmakról.

Ha Ön is irodai munkára vágyik, kezdje el a tanulást már ma! Tűnjön ki a többi álláskereső közül magabiztos táblázatkezelő tudásával.

Maradjon velünk a sorozat következő részeire is!