Munkavédelmi Információs Szolgálat

A Pénzügyminisztérium Munkavédelmi Főosztálya által működtetett Munkavédelmi Információs Szolgálat célja, a munkavédelmi ismeretek mind szélesebb körű terjesztése.

 

A munkavédelmi tanácsadás célja elsődlegesen a mikro, kis-és középvállalkozások, illetve az induló vállalkozások számára, az egészséges és biztonságos munkavégzés feltételeinek megteremtésében való segítségnyújtás, a tanácsadás és tájékoztatás eszközeivel, a munkahelyi balesetek és egészségkárosodások megelőzése érdekében.

A honlap címe: http://ommf.gov.hu/index.php?akt_menu=307

A tanácsadás a jogszabályokban, szabályzatokban, szabványokban megfogalmazott normatív követelmények ismertetését, illetve az ezekből következő helyes gyakorlat bemutatását tartalmazza. Az érdeklődők névtelenségüket megőrizhetik a szolgáltatás igénybevételekor, mely telefonon, személyesen és írásos formában történhet.

Zöld szám: 06 80 204 292        
E-mail: munkavedelem-info@pm.gov.hu
Hívható: hétfőtől-csütörtökig: 8.30-16.00,  pénteken: 8.30-13.30;

A személyes tanácsadás:

  • A megyei munkavédelmi osztályok irodájában, munkaidőben
  • A munkáltató felkérésére, előzetes időpont egyeztetés után, a munkáltató működési területén, üzemi vagy nem üzemi körülmények között a megyei munkavédelmi osztályok munkatársaival

Zala Megyei Kormányhivatal Zalaegerszegi Járási Hivatal Foglalkoztatási, Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztály; Munkaügyi és Munkavédelmi Osztály elérhetősége


8900 Zalaegerszeg, Mártírok útja 42-44.
Postacím:        8901 Zalaegerszeg, Pf. 266.
tel:                  06-92-549-374
fax:                 06-92-549-276
E-mail:                        munkavedelem@zala.gov.hu

Érdemes arról is tudnia, hogy a Pénzügyminisztérium Munkavédelmi Főosztálya valamint Foglalkoztatás-felügyeleti Főosztálya a honlapján folyamatosan frissíti a különböző pályázatokon támogatást nyert szakmai kiadványok, tájékoztatók, segédletek, útmutatók, oktatási anyagok listáját is. A pályázati anyagok közzététele a munkavédelmi ismeretek könnyebb megértését, elsajátítását szolgálja.
A honlapon megjelentetett művek készítésekor az alkotók szem előtt tartották a vonatkozó előírásokat (jogszabályokat, szabványokat), de természetesen nem vehették figyelembe a „felhasználónál” jelentkező helyi sajátosságokat. Ezeket a hasznosításnál feltétlen figyelembe kell venni.

A munkáltatóknak továbbra is az érvényes előírásokat betartva kell biztosítania az egészséget nem veszélyeztető és biztonságos munkavégzés szabályainak megvalósulását, ezeket a pályaművek nem írhatják felül, illetve nem helyettesíthetik.

A GINOP 5.3.4-16 „A munkahelyi egészség és biztonság fejlesztése” projekt keretében megvalósított szakmai kiadványok

A munkavédelmi bírságok felhasználására meghirdetett pályázatok keretében megvalósított szakmai kiadványok

 

Forrás: Pénzügyminisztérium