Vállalati önkéntesség - jót tenni jól

Írásunkban azt a felelős munkáltatói magatartást szeretnénk részletesebben bemutatni, amikor a pénzbeli segítség mellett egy vállalat vezetése támogatja, bátorítja dolgozóit és partnereit, hogy szakértelmüket, kreativitásukat, fizikai erejüket és nem utolsó sorban idejüket állítsák valami jó cél szolgálatába.

 

Honlapunkon már számos alkalommal adtunk hírt olyan zalaegerszegi vállalkozásokról, akik nem csak munkavállalóikért, de szűkebb környezetünkért, közösségünkért is felelősséget vállalnak, legyen szó pénzbeli adományról vagy fizikai segítségnyújtásról: http://www.paktumportal.hu/tag/felelos_foglalkoztato

A klasszikus vállalati önkéntes program során a fogadóhelyszínen különböző, többnyire különösebb szaktudást nem igénylő feladatokat végeznek el az önkéntesek.  Az együttműködésből a fogadó szervezet és az önkéntes tevékenységet végzők egyaránt profitálnak. A cég alkalmazottai ilyenkor kicsit kiszakadnak a mindennapi rutinból, feltöltődnek, jobban megismerik egymást. A közös élmény hozzájárul, hogy a csapat összetartóbb legyen, és így hosszú távon a mindennapi munka eredményessége is javul.  A cég egy jó ügyet szolgál munkatársai részvételén keresztül, ami hírnevének is kedvező. A vállalati önkénteseknek köszönhetően - mivel ilyenkor minden költséget a vállalat finanszíroz - sok olyan feladat megoldódik, amire a fogadóhelyszínnek nem lenne anyagi lehetősége, kapacitása. Ezek a programok hozzájárulnak ahhoz, hogy tartós és erős kapcsolatok alakuljanak ki a vállalat, annak dolgozói és a befogadó közösségek közt.

A következőkben olyan zalaegerszegi rendezvényekre, fogadóhelyekre szeretnénk a figyelmet felhívni, ahol vállalati közösségek is tehetnek egy-egy jó cél érdekében:

"Bátraknak":

„Neked egy óra, három embernek az élet” elnevezésű kampányt indít idén nyáron a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat július 1-je és szeptember 1-je között. Az aktivitás fő célja, hogy a nyári hónapokban is felhívják a figyelmet az önkéntes véradás fontosságára, valamint arra, hogy ilyenkor is szükség van a megfelelő mennyiségű vér biztosítására. Tavaly több mint 15 ezer véradóeseményen közel 390 ezer véradó élt az önkéntesség e formájával. Véradási lehetőség Zalaegerszegen:

Zalaegerszegi Területi Vérellátó 8900 Zalaegerszeg, Zárda u. 4.
Telefon: +36 92 314 419, Véradási időpont: Hétfő: 8.00-15.00, Csütörtök: 8.00-17.00
További információ IDE kattintva érhető el.
 

Állatbarátoknak:

A Bogáncs Állatmenhely számára a pénzbeli adomány, állateledel biztosítása mellett a fizikai segítség is sokat jelentene, legyen szó kutyasétáltatásról, vagy a mindennapi teendők ellátásáról. Ahogy minden vállalati önkéntes program esetén, itt is előzetes egyeztetés szükséges a fogadóhely képviselőjével: Abai Erika: +36-20/251-2701

Gourmandoknak:

2019. szeptember 7-én az Országos Vadpörkölt és Borfesztivál - Zalai Teríték elnevezésű rendezvény keretében tartandó jótékonysági vadfőzésen vehetnek részt. A szervező Zalaegerszeg Megyei Jogú Város és a Kvártélyház Kft. 2019. augusztus 19. éjfélig várja a maximum 6 fős csapatok jelentkezését. A vadfőzés keretében a Zala Megyei Szent Rafael Kórház szívsebészetét, a kardiológiát, a szív- és érrendszeri betegségekben szenvedők hatékony kezelését, valamint a gyógyító személyzet élet- és munkakörülményeit segítő "A Zalaegerszegi és a Magyar Szívgyógyászatért Alapítvány" javára gyűjtenek. A felhívás és a jelentkezési lap letölthető INNEN

Kisgyermekeseknek:

Munkahelyi közösségek is csatlakozhatnak a Zalai Közszolgáltató Nonprofit Kft. jótékonysági tanszergyűjtő akciójához. Az új vagy még jó állapotban lévő felesleges tanszereket a Zalaegerszeg, Deák Ferenc tér 3-5/C (megyei könyvtárral szemben) szám alatti ügyfélszolgálati irodában lévő gyűjtődobozba várják. Bővebb információ IDE kattintva érhető el.

Élelmiszerboltoknak, pékségeknek, zöldségeseknek:

A Re-Formáló Egyesület által a zalaegerszegi vásárcsarnok oldalánál kihelyezett "Enni-adok" ételdoboz feltöltéséhez várják pékségek, zöldségesek, éttermek, élelmiszerboltok, benzinkutak jelentkezését, akik a napi maradék pékárut, előre csomagolt szendvicset, kevésbé eladható, illetve lejárati időt megközelítő élelmiszereket felajánlanák. Az adományokat az egyesület önkéntes segítői elszállítják, adagolják, csomagolják és elhelyezik az ételdobozban. Elérhetőség: https://www.re-formalo.com/440783909 A zalaegerszegi önkéntesek Facebook csoporthoz történő csatlakozáshoz kattintson IDE
 

Ha az Önök vállalkozása is végez bármilyen támogatói tevékenységet, illetve munkahelyi közösségük jótékonysági akcióban vesz részt, írjon nekünk az iroda@paktumportal.hu címre, szívesen közzétesszük, mint követendő példát.