Magyarországon is elérhető a Facebook álláshirdető funkciója

A Facebook új funkciójával a vállalkozások és márkák oldalainak adminisztrátorai ingyenes álláshirdetéseket tudnak közzétenni. Az álláslehetőségeket ismertető bejegyzésekre a hagyományos posztokhoz hasonlóan kiemelést is lehet vásárolni, hogy még több potenciális jelentkezőt lehessen elérni velük. A közösségi oldal Állások aloldala a facebook.com/jobs címen érhető el asztali számítógépen és mobilon egyaránt.

A Facebook Jobs (amely a magyar felületen Állások néven szerepel) korábban csak az amerikai, kanadai és mexikói felhasználók számára volt elérhető, de 2017 novemberében Magyarországon, Csehországban, Portugáliában, Chilében és Új-Zélandon is bevezették, és ahogy az a bemutató videójából is kitűnik, jelentősen leegyszerűsíti, hogy az álláskeresők és munkaadók egymásra találjanak.

Az emberek korábban is használták már a Facebookot arra, hogy állást illetve munkavállalót keressenek, az új funkció erre ad egy kézenfekvőbb megoldást. Ha álláshirdetést szeretnénk közzétenni a közösségi oldalon, csupán egy rövid – a lentihez hasonló – adatlapot kell kitöltenünk, és készen is vagyunk.

Álláshirdetés adatainak megadása a Facebookon

Itt megadhatjuk a beosztás megnevezését, jellegét (teljes munkaidős, részmunkaidős, gyakornoki pozíció), a fizetési ajánlatot és egyéb paramétereket. Az álláshirdetés feladása után az oldaladminisztrátor áttekintheti a jelentkezéseket, és felveheti a kapcsolatot a pályázókkal.

Az így létrehozott állások rendelkeznek a többi bejegyzés alapfunkcionalitásával: lehet őket lájkolni, megosztani, kommentelni illetve kiemelni. Utóbbi által pedig nagyobb és relevánsabb célközönség is elérhető, hiszen ilyenkor a bejegyzést például lakhely, képzettség, munkatapasztalatok és egyéb paraméterek alapján is célozhatjuk. A kiemeléshez további segítséget találhatunk a Facebook Súgóközpont vonatkozó aloldalán. Illetve ne feledjük, hogy a fenti alapfunkcionalitás előnye még az is, hogy az álláshirdetéseket facebookos csoportokban vagy a felhasználók saját idővonalán oszthatjuk meg, sőt, akár továbbíthatjuk privát üzenetben is.

Ha egy felhasználó jelentkezik egy álláshirdetésre a Facebookon, az adott vállalat oldaladminisztrátora a Messengeren keresztül kap erről értesítést (de akár beállítható, hogy ugyanez e-mailben érkezzen). A jelentkezőkkel való kapcsolattartás megkönnyítése érdekében az adminisztrátorok sablonválaszokat is rögzíthetnek a gyakran elküldött üzenetekhez, mint például a jelentkezés megköszönéséhez.

A zalaegerszegi munkáltatók által Facebookon közzétett álláshirdetéseket a Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Foglalkoztatási Paktuma Facebook oldalának szerkesztői is megosztják, így segítve a munkáltatók és az álláskeresők egymásra találását.