Felelős zalaegerszegi foglalkoztatók - AQ Anton

Felelős foglalkoztatókat bemutató sorozatunk következő részében szeretnénk Önöket megismertetni a 25 éve a gépiparban tevékenykedő vállalattal, az AQ Antonnal.

A ma már mintegy 430 dolgozóval, több mint 12000 m2 gyártóterületen tevékenykedő vállalatról nem sokan gondolnák, hogy 1990-ben egy garázsból, egyszemélyes vállalkozásként indult útjára.

A szerszámgyártással, műanyag alkatrészek gyártásával és speciális fémmegmunkálással foglalkozó gépipari vállalat meghatározó foglalkoztatója a térségnek. Gépipari innovációiknak köszönhetően nemzetközi színtéren is jelentős elismeréseket szerzett.  A többkomponensű műanyag terméket előállító szerszámgyártása és fröccsöntési technológiája egyedülálló a térségben. Mára az AQ Anton kivívta partnerei megbecsülését, a megbízhatóság és a folyamatos fejlődés a vállalat védjegyeivé váltak.

De mit jelent az ott dolgozó embereknek az AQ Anton?

A vállalat Facebook profilját fellapozva úgy tűnik, hogy a munkahelyen túl egy csapatot. A bejegyzéseken keresztül egy olyan munkáltatót ismerhetünk meg, mely törekszik az élményszerűségre, ahol fontos az első találkozáskor kialakított munkavállalói élmény.

Az oldalon fiatalos kisfilmmel, munkatársaik közreműködésével mutatják be zalaegerszegi üzemeiket. Az AQ Anton Facebook csoportban az ott dolgozók mindenről első kézből informálódhatnak. Nagy sikerű, emlékezetes családi napot szerveztek a zobori Kalandozooba.

A tavalyi év során elindították Lojalitás programjukat. A program keretén belül a legalább 5 illetve 10 éves munkaviszonnyal rendelkező munkatársak ingyenes egészségügyi szolgáltatást vehetnek igénybe. A programmal munkavállalóik egészségének megtartását szeretnék támogatni.

Az AQ Antonnál fontos a munkatársak véleménye. A munkatársi elégedettségi felmérés a tavalyi évben sem maradhatott el.

Az oktatás támogatása, a fiatalok képzése kiemelten fontos számukra, ezért a megfelelő technológiai képzés érdekében szikraforgácsoló gépet adományoztak a zalaegerszegi Ganz Ábrahám Szakgimnázium részére. A bonyolult formafelületek megmunkálására használható gép nagy előrelépést jelent a gépészeti képzésben. Rendszeresen fogadnak üzemlátogatásra pályaválasztás előtt álló fiatalokat, hogy megmutassák milyen egy fémmegmunkáló, fröccsöntő üzem belülről.

A társadalmi felelősségvállalás mellett elkötelezett munkáltató a Magyar Vöröskereszt szervezésében megvalósított véradó ünnepséget anyagilag is támogatta, ahol rendszeres véradó munkatársak képviselték a vállalatot.

Az AQ Antonál kiemelt figyelmet fordítanak a környezet védelmére, a gyermekek jövőjére is.  Az alkalmazott technológiákból visszanyert hőnek köszönhetően, a téli időszak 90%-ban maguk állítják elő a fűtéshez szükséges hőmennyiséget, tehermentesítve ezzel is a környezetet. A keletkező hulladék 99%-ban újra felhasználásra, vagy környezetet kímélő ártalmatlanításra kerül a szelektív hulladékgyűjtési rendszernek köszönhetően.

Az AQ Anton csapata büszke az elmúlt időszak szakmai sikereire, eredményeire, de tudják, mindez munkatársaik szaktudása, szorgalma nélkül nem valósulhatott volna meg.